Förlust mot Warta

IFK Malmö förlorade avslutningsmatchen i River Games mot HP Warta med 22-27.

I matcher mot lag av elitserieklass straffar sig alltid tekniska fel, och dessa leder oftas till kontring för motståndarna med mål i egen bur som följd. Så var även fallet i denna match då de tekniska felen var lite väl många.

Dock var vi så nära som 21-21 med 10 minuter kvar, i detta läge drabbades Daniel Thysell av sin tredje utvisning och fick lämna spelplanen med domarens röda kort ilsket lysande i ögonen och tyvärr hade vår andre mittsexa Martin Tidén skadat sig tidigare i matchen varför vi fick spela de sista 10 minuterna utan naturlig mittsexa.

I försvarsspelet och i uppställt anfallsspel står vi upp bra mot denna typ av motstånd, så det helt avgörande för att vi skall kunna göra oss gällande över 60 minuter mot lag av denna kaliber är att vi minskar de tekniska felen. Men det kommer…

Överbetyg i denna match till Daniel Hedlund och Daniel Thysell. Marius hade något högre felprocent mot Warta varför han fick nöja sig med futtiga 12 fullträffar.

Hometeam: HP WARTA