Om devisen ett lyckat genrep ger en dÄlig premiÀr och tvÀrtom Àr alltigenom rÄdande vÄgar jag inte tÀnka pÄ utgÄngen i seriepremiÀren mot Olympic/Viking nÀsta torsdag. Men nu Àr det ju sÄ att ordsprÄk Àr en sak och verklighet en helt annan vilket kÀnns skönt i det hÀr fallet.

Hur som helst sÄ besegrades IFK-kollegan frÄn Kristianstad med 35-25 efter 14-14 i paus. Som slutsiffrorna visar gjorde IFK Malmö en mycket bra andra halvlek.

Den första halvan prÀglades dock av ett ganska oinspirerat försvarsspel frÄn hemmalagets sida och gÀsterna hade inte nÄgra större problem att hitta avslutningslÀge. Anfallsspelet fungerade stundtals bra dÀr under denna första halva dÀr bÄde Daniel Persson samt Fredrik Nilsson visade upp ett distinkt skytte.

Efter pausvilan kom sÄ IFK Malmö ut som ett helt nytt lag. IFK ryckte snabbt Ät sig ett tremÄlsöverlÀge och efter ca 15 minuters spel formligen exploderade hemmalaget, dÄ Tomas Drivstedt spikade igen mÄlet, samtliga passningar fick rÀtt adress och alla avslut satt sÀkert i motstÄndarkassen, eller som den gamle kommentatorn Sven Jerring skulle har uttryckt det "Hemmalaget IFK Malmö drog i vÀg i ett virvlande handbollstempo och hattarna flög i luften". Under denna 10 minuters period gjorde IFK 9-0 pÄ sina motstÄndare och lade grunden till storsegern.

FörtjÀnstfulla insatser gjorde Daniel Hedlund med personligt mÄlrekord i A-lagssammanhang, 10 baljor, efter stor effektivitet under andra halvlek. Bra var ocksÄ tidigare nÀmnda Fredrik Nilsson samt Daniel Persson.

Detta var sÄledes sista trÀningsmatchen inför seriepremiÀren nÀsta torsdag den 27/9 mot Olympic/Viking i Baltiska Hallen. Kom och stöta oss dÄ !

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: IFK KRISTIANSTAD
Awayteam form: –
Scorehalf: 14-14
Scorefull: 35-25
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 0
Referee: –
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Erik Åström
Patrik ÅswĂ€rd

Marius Vargalui
Daniel Persson
Martin Tidén
Mikael Olsson
Daniel Thysell
PĂ€r Winkvist
Fredrik Björk
Pierre Chamizo
Fredrik Nilsson
Daniel Hedlund
Hometeam Sub: Daniel Hedlund 10
Marius Vargalui 7
Daniel Persson 5
PĂ€r Winkvist 5
Fredrik Nilsson 4
Pierre Chamizo 2
Daniel Thysell
Martin Tidén
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –