Seger i genrepet mot IFK Kristianstad

Om devisen ett lyckat genrep ger en dålig premiär och tvärtom är alltigenom rådande vågar jag inte tänka på utgången i seriepremiären mot Olympic/Viking nästa torsdag. Men nu är det ju så att ordspråk är en sak och verklighet en helt annan vilket känns skönt i det här fallet.

Hur som helst så besegrades IFK-kollegan från Kristianstad med 35-25 efter 14-14 i paus. Som slutsiffrorna visar gjorde IFK Malmö en mycket bra andra halvlek.

Den första halvan präglades dock av ett ganska oinspirerat försvarsspel från hemmalagets sida och gästerna hade inte några större problem att hitta avslutningsläge. Anfallsspelet fungerade stundtals bra där under denna första halva där både Daniel Persson samt Fredrik Nilsson visade upp ett distinkt skytte.

Efter pausvilan kom så IFK Malmö ut som ett helt nytt lag. IFK ryckte snabbt åt sig ett tremålsöverläge och efter ca 15 minuters spel formligen exploderade hemmalaget, då Tomas Drivstedt spikade igen målet, samtliga passningar fick rätt adress och alla avslut satt säkert i motståndarkassen, eller som den gamle kommentatorn Sven Jerring skulle har uttryckt det "Hemmalaget IFK Malmö drog i väg i ett virvlande handbollstempo och hattarna flög i luften". Under denna 10 minuters period gjorde IFK 9-0 på sina motståndare och lade grunden till storsegern.

Förtjänstfulla insatser gjorde Daniel Hedlund med personligt målrekord i A-lagssammanhang, 10 baljor, efter stor effektivitet under andra halvlek. Bra var också tidigare nämnda Fredrik Nilsson samt Daniel Persson.

Detta var således sista träningsmatchen inför seriepremiären nästa torsdag den 27/9 mot Olympic/Viking i Baltiska Hallen. Kom och stöta oss då !

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: IFK KRISTIANSTAD
Awayteam form: –
Scorehalf: 14-14
Scorefull: 35-25
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 0
Referee: –
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Erik Åström
Patrik Åswärd

Marius Vargalui
Daniel Persson
Martin Tidén
Mikael Olsson
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Fredrik Björk
Pierre Chamizo
Fredrik Nilsson
Daniel Hedlund
Hometeam Sub: Daniel Hedlund 10
Marius Vargalui 7
Daniel Persson 5
Pär Winkvist 5
Fredrik Nilsson 4
Pierre Chamizo 2
Daniel Thysell
Martin Tidén
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –