,

Björns krönika: "Inför Enköping"

Några blandade tankar i en skakad värld!

Med de osannolika bilderna från den 11 september präglade på näthinnan, är det svårt att fokusera på fotboll. Ändå är det ju så, att livet går vidare och att varken vardagens arbete eller helgens match kan förändra vad som redan skett och inte heller vad som kan komma att ske, när USA går till attack mot Usama bin Laden, Afganistan, Talibanerna, ja kanske mot hela den muslimska världen?

Det är sen torsdag kväll när dessa rader präntas (eller snarare elektronifieras). Regnet har piskat rutorna och det är givet att frågan ställs: håller Malmö IP för spel på lördag? Regnskurar har utlovats både fredag och lördag, när vi i stället vill ha sol och blåst. Kanske får vi ännu en gång flytta till Stadion? Jag antar att detta förutsätter ett löfte om att inte springa sönder MFF¹s grästurf? I slagskuggan från väster har vi i veckan fått beskedet om Bo-01. Konkurs och en saftig räkning till skattebetalarna. Så kan det gå när man siktar mot stjärnorna. Det är inte utan att jag undrar hur det kommer att se ut när Citytunneln (eventuellt) står klar. Öresundsbrons finansiella status är ju inte heller något att skryta med, men det är det väl ingen som gör heller?

På lördag ställs de nyblivna MM-mästarna mot "pepparrötterna" från Enköping. Ett lag som vi mötte den 9 juni med resultatet 1-1 (en av di Gules tio oavgjorda matcher i serien hittills). Upplandslaget ligger just nu på 7:e plats medan IFK fortfarande håller den 9:e. Båda lagen har sju förluster, men ESK är sex poäng bättre tack vare tio vinster mot IFK¹s sju. Någon enkel seger lär det knappast bli tal om för våra gulingar, det finns f.ö. inga lätta matcher. Det har vi väl lärt oss nu? Avståndet ner till nedflyttningsstrecket är bara sju poäng, så en trepoängare på lördag skulle föra IFK upp på säkrare mark, även om det just nu fortfarande finns 18 poäng att spela om. Mycket kan hända, men det är väl ingen av oss som önskar en gastkramande och avgörande avslutning mot Gefle den 28 oktober?

Vi ses på IP (eller Stadion?) på lördag. Och vi hoppas väl alla på lite fler åskådare? Det är trist att stans andralag inte kan attrahera fler fotbollsintresserade malmöiter. Fast nu när hösten har kommit, kan det kanske bli svårt att konkurrera med inomhussporterna?