Statusrapport inför matchen mot Enköpings SK

Efter förra veckans olyckliga förlust mot Västra Frölunda väntar nu Enköpings SK för "di gule". En match som p.g.a. den senaste tidens regnande i kombination med Malmö IP:s usla plan gör att man får spela på Stadion istället.

– Enköping har på pappret ett starkt lag som borde presterat bättre i år än vad de har gjort. De är tuffa att möta, är fysiskt starka och har många matchvinnartyper. Men vi går som alltid in för att vinna, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

Enköpings SK är en anrik förening som bildades 1914 och man har 2000 medlemmar. Enköpings SK är en förening med allianstyrelse samt sex fristående klubbar: fotbollsklubb, ungdomsklubb, hockeyklubb, gymnastikklubb, konståkningsklubb och bandyklubb. När IFK tog bussen upp till Enköping i våras slutade matchen 1-1, trots att ESK hade haft ledningen större delen av matchen var Malmökamraterna nära att gå segrande ur striden.

IFK Malmö tvingas undvara Baskim Sopi som drog på sig en utvisning senast och därför är avstängd. För övrigt är alla friska och krya, Martin Alm hade problem med ljumsken tidigare i veckan, men ska nu vara "fit for fight". Man har däremot haft en del problem med träningarna i veckan.

– På måndagen fick vi nöja oss med jogging och simning. Tisdagen fick vi tillbringa inomhus, medan torsdagsträningen fick vara på parkgräset bredvid plan 4. På fredagen fick vi dock träna på plan 7, men MFF har haft samma problem som vi.

Det blir en del ommöbleringar i laget. Spelmotorn Eric Fischbein går in istället för Jimmi Olsson på mittfältet, medan Jens Nordström tar Magnus Erikssons plats i anfallet.

– Vi har ju en väldigt bred trupp och det är små marginaler som avgör. Det som avgör är hur dagsformen är samt hur stabiliteten har varit på träningarna under veckan. Tonchov Stephanov får chansen på bänken eftersom han gjorde en bra match i MM.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Frederick Enaholo (målvakt)

Anders Jemail
Martin Alm
Jonas Wirmola
Glenn Holgersson

Jonas Danielsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Jens Nordström
Henrik Nebrelius (lagkapten)
Marcus Nilsson

Avbytare:

Jimmi Olsson
Johan Åkesson
Roger Nilsson
Tonchov Stephanov
Kenneth Mattsson (målvakt)