P14 besegrade TFF

IFK Malmös P14 gjorde en helhjärtad insats och vann rättvist mot Trelleborgs FF, som är näst bäst i Skåne efter att man förlorat DM-finalen mot Högaborgs BK med 2-1. Samma siffror som IFK i dag vann med.

– Vi hade grepp om matchen hela tiden även om det dröjde innan vi vände TFF:s ledning från den första halvleken. Vi skapade inga direkta målchanser, men det gjorde inte TFF heller. Det var rena turen att de gjorde mål, kommenterar P14-tränaren Christian Påhlsson.

IFK Malmö spelade bra och pressade TFF, men lyckades inte skapa några direkta målchanser. Trelleborgs FF utnyttjade detta när man gjorde 1-0 efter 20 minuter på i sin princip enda målchans. IFK fortsatte att pressa och detta gav utdelning tio minuter in i andra halvlek, då Jassime Sonmah kvitterade. Mirjet Sfishta blev sedan segerskytt i den 48:e minuten.

– Vi fick bättre press i andra och fick in fler spelare bakom deras backlinje, samtidigt som vi kom lättare fram på högerkanten.

I sista seriematchen stöter man på Svalöv.

IFK Malmö – Trelleborgs FF 2-1 (0-1)
Mål: 1-1 (40) Jassime Sonmah, 2-1 (48) Mirjet Sfishta