Storspel gav IFK segern

IFK Malmö presterade säsongens bästa spel när man besegrade Enköpings SK med 3-1. Ett Enköping som inför matchen hade fyra raka segrar.

– Det var ett mycket bra spelande IFK Malmö. De har ju ett rutinerat lag och spelade ut på alla strängar. De två snabba målen satte ner vårt humör, vilket gjorde att vi inte lyckades resa oss, poängterar ESK-tränaren Bo Petersson.

– Mycket nöjd. Vi har växlat i spelkvalité, denna matchen var mycket bättre än den mot Öster. I dag hade vi ett snabbt passningsspel och var mycket bollskickliga, säger IFK:s tränare Patrik Johansson.

Man såg direkt vilket lag som skulle gå segrande ur striden. IFK Malmö var först på varje boll. Första chansen kom redan efter 2 minuter. Eric Fischbein skjuter ett skott på halvvolley från 30 meter i en båge som går ca 1 meter utanför.

En snyggt slagen hörna från Eric Fischbein efter 9 minuter hamnar hos Patrik Larsson som nickar in 1-0. Patrik Larsson skapade en mycket farlig chans fem minuter senare. Han tar ner bollen på bröstet och skjuter på volley ett skott som går strax över.

"Di gule" fortsatte att pressa och efter 25 minuter slår Martin Alm en frispark till Patrik Larsson som nickar fram bollen till Henrik Nebrelius som nickar in bollen vid stolpen och IFK leder nu med 2-0.

Jens Nordström gör en snygg löpning på högerkanten efter 33 minuter och kommer helt fri med Enköpings-målvakten. Jens väljer att försöka lobba men målvakten sträcker ut och får fingrarna på bollen.

Nästa goda möjlighet får Marcus Nilsson, med fem minuter kvar av första halvlek. Härligt passningsspel ger Marcus bollen i höjd med straffområdesgränsen och därifrån skjuter Marcus ett skott som Enköpings reservmålvakt Per-Erik Eriksson räddar till hörna. Den ordinarie målvakten Henrik Johansson var nämligen borta p.g.a. väntande barnafödsel.

– Viktigt att vi kunde nå det spelet vi hade i slutet av vårsäsongen, påpekar Patrik som tyckte att Jonas Wirmola var stabil i backlinjen.

Andra halvlek var tio minuter gammal när IFK ökade på sin ledning. En kort hörna från Eric Fischbein går till Jimmi Olsson för att sedan hamna hos Fischbein igen som slår upp bollen till en fristående Glenn Holgersson. Glenn slår sedan ett kanonskott från en 18-19 meter rätt upp i målvaktens högra hörn.

– Det var en hörnvariant, så det var bara att skjuta. Mitt mål mot Västerås för några omgångar sedan var snyggare. Jag lirade förbi några spelare och chippade bollen över målvakten, säger Glenn Holgersson.

Glenn Holgersson var inblandad i en märklig situation efter 67 minuter då Enköping tilldöms straff efter att Olle Kullinger fallit, trots att Holgersson inte var på honom men tydligen ändå upphov till det hela, vilket var märkligt. Zoran Petrovic slår straffen, men Malmö-målvakten Frederick Enaholo sträcker sig raklång och räddar för att sedan tippa returen i stolpen.

Strax därefter gjorde ESK:aren Goran Jevtic illa sig och eftersom man redan hade gjort sina tre byten fick man fortsätta med endast 10 man på banan.

– Tråkigt att hitta någon ursäkt. 4 raka segrar inför denna matchen, kan inte tolka på annat sätt än att många av våra spelare inte var med i matchen. Straffmissen var signifaktivt för matchen, säger ESK-tränaren.

IFK får nu en gyllene möjlighet att göra ytterliggare mål och efter 76 minuter skjuter en fri Jens Nordström bollen utanför. Istället får Enköping en frispark i den 87:e minuten som Zoran Petrovic slår in helt otagbar för annars lysande Frederick Enaholo.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: ENKÖPINGS SK
Awayteam form: –
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 3-1
Arena: Malmö Stadion
Crowd: 451
Referee: Per-Anders Andersson, Halmstad, Henrik Bogdan, Göteborg, Mirce Popovski, Göteborg
Goal: 1-0 (9) Patrik Larsson, 2-0 (25) Henrik Nebrelius, 3-0 (55), Glenn Holgersson, 3-1 (87) Zoran Petrovic
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Patrik Larsson
Awaympv: Zoran Petrovic
Hometeam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Jonas Wirmola
Martin Alm
Glenn Holgersson

Jonas Danielsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Jens Nordström
Henrik Nebrelius
Marcus Nilsson
Hometeam Sub: Jimmi Olsson (Jonas Danielsson 31)
Tonchov Stephanov (Marcus Nilsson 72)
Johan Åkesson
Roger Nilsson
Kenneth Mattsson (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –