Statusrapport inför matchen IK Brage – IFK Malmö

IFK Malmö är på god väg att säkra ett förnyat Superettan-kontrakt när man på lördagen far till Borlänge för att på söndagen ta sig an IK Brage på klassiska Domnarsvallen. En seger, samtidigt som GAIS eller Assyriska förlorar innebär att kontraktet i principen är klart när fyra omgångar återstår, även om man teoretiskt kan gå om på bättre målskillnad.

– Det blir en tuff match. Brage är ett svårspelat lag med kvicka spelare i anfallet och med snabba omställningar. Deras defensiv är inte lika vass vilket har gjort att de tappat många poäng, poängterar "di gules" tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Brage är ett klassiskt lag som så många andra lag i Superettan och man spelar på anrika Domnarsvallen, byggd två år innan föreningens grundande 1925. Man har 18 allsvenska säsonger bakom sig, fem fler än Malmökamraterna.

1956 spelades en viktig match lagen emellan på Malmö IP, som gällde kval till Allsvenskan. Efter att matchen slutat 2-2 så var IFK Malmö klart för Allsvenskan. Senast lagen möttes upprepades resultatet i en match som "di gule" borde vunnit. Båda lagen är utan avstängningar, vilket lägger en bra grund för en bra och tuff match.

– Det har varit bra träningar i veckan, planen har varit bättre och vi har haft en betydligt trevligare träningsvecka denna till skillnad från förra veckan. Det kan bli vilket väder som helst i Borlänge, säger Patrik, som tvingas göra några förändringar i startelvan.

– Roger Nilsson ersätter Henrik Nebrelius som har varit på kurs hela veckan och därmed får stå över. Magnus Eriksson kan inte heller spela efter att hans knä svullnat upp i veckan.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Frederick Enaholo (målvakt)

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Jonas Danielsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Roger Nilsson
Jens Nordström
Marcus Nilsson

Avbytare

Jimmi Olsson
Johan Åkesson
Jörgen Svensson
Tonchov Stephanov
Kenneth Mattsson (målvakt)

Spelartrupp – IK Brage

Daniel Brandt
Gerhard Andersson

Anders Sjöö
Mikael Eklund
Mattias Ericson
Jens Gustavsson
Fredrik Bengtsson
Jonas Andersson
Patrik Bergström
Daniel Killgren
Tobias Redhe

Henrik Hagberg
Magnus Korsgren
Göran Bergort
Johan Norell
Seyhmus Abic
Kalle Backlund
Colo Halit
Johnny Harén

Tomas Vesterinen
Jimmy Rajala
Lars Nilsson
Johan Persson