Seger i bortapremiären

IFK Malmö lyckades besegra Karlshamn i säsongens första bortamatch med 22-21 ( 13-10). Som slutresultatet antyder var det en jämn match hela vägen fram till slutsignalen, dock med IFK Malmö i ledning nästan hela matchen med som mest 4 mål.

IFK Malmö ryckte snabbt åt sig en tvåmålsledning i matchens inledning efter rappt kontringsspel av kant 6:orna Daniel Hedlund och Marius Vargalui. Hemmalaget segade sig skata men säkert ifatt och efter 16 minuter var man första och enda gången förbi i målprotokollet med siffrorna 7-6. Då gjorde IFK Malmö ett nytt ryck och spelade under halvlekens sista 10 minuter väldigt bra, där för dagen bäste IFK spelare Daniel Hedlund gjorde 4 fina mål och fastställde halvtidsreultatet till 13-10.

Andra halvlek första 15 minuter var ett långt ställningskrig där IFK Malmö förde matchen med ett eller två måls marginal.12 minuter in på halvleken hade hemmalaget utjämnat till 16-16. Då slog firma Hedlund/Winkvist till och på 6 minuter förvandlades ställningen till 20-16 och matchen såg ut att vara avgjord. Men hemmalaget visade prov på bra moral och kämpade vidare och med lite hjälp av gästerna från Malmö som slarvade bort ett par anfall i rad hade helt plötsligt hemmalaget hämtat in 3 mål till 20-19. Marius Vargalui gjorde 21-19 med 7 minuter kvar att spela och resterande matchtid radade IFK Malmö upp utmärkta möjligheter att avgöra matchen men IFK Karlshams målvakt, Jens Ohlander storspelade och höll hemmalaget kvar i matchen. Inte förrän 1 minut återstod av matchen kunde Martin Tidén göra förlösande 22-20 genom att med knytnäven trycka in en målvaktsretur. Den sista halvminuten bevakade IFK Malmö ledningen och segern var aldrig i direkt fara.

Som sammanfattning kan man säga att IFK Malmö generellt gjorde en mycket bättre match än i hemmapremiären i torsdags, men möte också ett sämre lag. Framförallt lyckades IFK prestera de så viktiga kontringsmålen nu när laget är decimerat i skyttekraft pga av Anders Isgrens och Daniel Perssons frånvaro. Lyckade insatser i IFK Malmö gjorde tidigare nämnde Daniel Hedlund samt spelade Patrik Åswärd stabilt i målet hela matchen, trots att säsongens lösaste skott lyckades slinka förbi honom. Pär Winkvist var aktiv hela matchen och drog på sig mycket folk i anfallsspelet men var lite för ineffektiv i avslutningarna för att förtjäna ett godkänt betyg.

Hometeam: KARLSHAMNS HF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 10-13
Scorefull: 21-22
Arena: Väggahallen
Crowd: 200
Referee: Stefan Axell Göteborg, Kjell Sigurd Göteborg
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Jimmy Nordström
Marius Vargalui
Martin Tidén
Daniel Hedlund
Mikael Olsson
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Fredrik Björk
Pierre Chamizo
Fredrik Nilsson
Awayteam Sub: Daniel Hedlund 7
Marius Vargalui 6
Martin Tidén 4
Pär Winkvist 3
Fredrik Nilsson 2