Rolf Axel: "Oerhört tråkigt att TFF åkte ut"

Det blev i går definitivt klart att IFK Malmös samarbetspartner Trelleborgs FF kommer att åka ur Allsvenskan och spela i Superettan nästa år. Något som såklart förändrar läget eftersom lagen kommer att spela i samma serie.

IFK Malmös ordförande Rolf Axel Nordström kommenterar det hela och vad det får för konsekvenser för föreningarnas samarbete.

"Oerhört tråkigt att TFF åker ut och vi beklagar detta eftersom de är en av våra samarbetspartners. Det blir lite annorlunda när det gäller vårt samarbete, får försöka hitta någon annan form och det som kan komma att gälla är fortsatt samarbete på ungdomssidan. IFK:s styrelse har goda relationer med TFF:s styrelse. Föreslår att vi undersöker hur vi kan utöka samarbetet. Det kommer efter säsongen också att föras nya diskussioner om Malmö Anadolu BI:s medverkan i Bollunionen eller inte. För övrigt förs det diskussioner med andra klubbar om att eventuellt gå med i unionen."