Mållöst mot Brage

IFK Malmö gjorde en försvarsmässigt bra match när man spelade 0-0 mot IK Brage i en match som kunde börjat illa för "di gule".

– Vår målvakt gjorde några kanonräddningar första minuten och gjorde rakt igenom en mycket bra insats i dag. Vi blev sedan hetare för att backa hem i andra, poängterar IFK Malmö-tränaren Patrik Johansson.

– Än en gång har vi fått bevis på IFK Malmö inte är någon blyg nykomling. Man är mycket välorganiserade och är med i alla matcher, vilket är beundransvärt, säger Brages tränare Sergej Prigoda.

Brage öppnade bäst med två kanonchanser av Thomas Vesterinen och Fredrik Bengtsson redan efter en minut sedan Malmö sjabblat i försvaret men Frederick Enaholo gjorde till slut några kanonräddningar och det hela ordnade upp sig. Malmö kom tillbaka och efter 17 minuter skjuter Eric Fischbein en frispark som tar på Brage-målvakten Gerhard Anderssons knä.

IFK Malmö tog över och dominerade ganska klart sista tio minuterna av halvleken. Marcus Nilsson slår en passning till Patrik Larsson som i bra skottposition framför målet skjuter ett skott som går högt över. Baskim Sopi skjuter ett skott efter 44 minuter som målvakten tvingas sträcka sig för att tippa bollen till hörna.

– Vi kunde inte utnyttja kantspelet efter att Malmö kommit in i matchen. I andra ändrade vi från 4-3-3 till 4-4-2, men fick inget djupledsspel p.g.a. Malmös starka försvar. Men jag är ändå nöjd eftersom alla kämpade.

Efter en trevande inledning i den andra halvleken blev det fler luckor och Brage tog över, medan Malmö backade hem. Brages Göran Bergort skjuter i ribbans ena gavel efter 71 minuter. Det skapas några halvchanser till men matchen slutar 0-0 efter att båda lagen inte varit speciellt bra i anfallsspelet.

– Vi gav inte Brages anfallare möjligheten att komma in bakom bakom vår backlinje. De hade inte 100 % inlägg och våra huvudspelare var ruskigt starka. Jag är nöjd med att vi håller nollan men inte att vi slår de avgörande passningarna i anfallsspelet rätt, säger Patrik

Matchens lirare var utan tvekan Malmös mittback Baskim Sopi. Han var stark i huvudspelet tillsammans med Martin Alm och var hela tiden framme och rensade undan när Brage-anfallarna hotade.

– Vi hade stor respekt för Brage i början och hade inget understöd innan vi kom i gång. Det var bra att vi höll nollan och att matchen höll ett högt tempo, säger Malmös mittback Baskim Sopi.

I nästa match väntar Assyriska för "di gule", ett lag som man senast blev utklassade av och förlorade med 4-0.

Hometeam: IK BRAGE
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 0-0
Arena: Domnarvsvallen
Crowd: 1373
Referee: Jonas Eriksson, Stockholm, Hans Nielsen, Askersund, Peter Fridén, Stockholm
Goal: –
Homewarning: Johan Persson
Home sent of: –
Homempv: Mikael Eklund
Awaympv: Baskim Sopi
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Jonas Danielsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Roger Nilsson
Jens Nordström
Marcus Nilsson
Awayteam Sub: Jörgen Svensson (Marcus Nilsson 67)
Johan Åkesson (Roger Nilsson 77)
Jimmi Olsson (Eric Fischbein 84)
Tonchov Stephanov
Kenneth Mattsson (målvakt)