Björns krönika: "Inför Assyriska"

Det stora svenska samtalsämnet, vädret, är speciellt aktuellt under denna regniga höst och speciellt aktuellt när det gäller IFK Malmö. Varje droppe som faller sätter i gång tvivlet. Blir det match på IP eller måste vi tvingas till Stadion? Ett Stadion som sist inte kunde erbjuda varken matchur eller anslagstavla. Dräneringen på Malmö IP är efter "omstarten" under all kritik.

Ändå är ju denna yta den viktigaste delen av anläggningen, eftersom det trots allt är där som det viktigaste sker. Om man nu inte har råd att dränera på ett korrekt sätt, kanske det vore en idé att fundera på övertäckning? Di Gules åskådare vill känna sig hemma och det gör man inte bland allt blått på Malmö Stadion (som i sig är en linjeskön och arkitektoniskt väl utformad byggnation, om än lite till åren kommen). Dessutom kan man lätt få agorafobiska känslor på de glest befolkade läktarna.

Assyriska föreningen från "kringlestaden" väcker inte helt angenäma minnen från Södertäljematchen den 17 juni. 4-0 i baken var ju inte vad vi hade förväntat oss. Nu är det bara att kasta allt det gamla i en sopsäck och inse att varje match är en helt ny sådan. Situationen när 26 av seriens 30 omgångar har spelats, är att Assyriska nu ligger på rätt sida om nedflyttningsstrecket, dock inte med någon större marginal till Gais. Tre poäng upp och en starkare målskillnad känns nog inte som säker mark för sörmlänningarna och IFK kommer garanterat att få se ett "hungrigt" motståndarlag på lördag. För di Gule är sitsen betydligt skönare, det torde bara vara den absolut mest negative teoretiker som kan säga att en Superettaplats även år 2002, fortfarande inte är i hamn. Naturligtvis vill vi gärna se att laget klättrar någon eller några placeringar på slutet (en sjätte/sjunde plats går nog att fixa) och då har vi nått målet i år, dvs att vara ett stabilt, etablerat mittenlag i Superettan.

Att Kalmar försvinner till allsvenskan vet vi och sannolikt följer Landskrona samma väg. I stället kommer vi att få Skånederbyn mot TFF och kanske blir det också ett Skånelag som kvalar in sig från tvåan? Det vore bra för ekonomin.

Två hemmamatcher kvar och då vill vi se hyfsade publiksiffror! Ett MFF i kris kan väl locka över några bleka blåingar till stans soliga lag?

Har ni sett att träden börjar få GULA löv? Inte ett enda BLÅTT har jag sett! Har ni?

Kan man inte dra Citytunneln under IP? Då skulle det väl bli dränerat? Ingen Roca Gil tack!

Kantareller är smaskens.

Ni vet väl att Gula Sidorna finns runt IP?

Tack för mig. Broder Bertil lär vara på plats framför tangentbordet inför matchen i björkarnas stad den 14/10.