Statusrapport inför matchen IFK Malmö – Assyriska

IFK Malmö har i praktiken säkrat kontraktet när man på lördagen möter ett Assyriska som kämpar för att klara kontraket.

– Väldigt bra lag men som har haft det jobbigt i år, förutom i matchen mot oss i våras då de vann med fyra mål. De har inget mod i sitt anfallsspel och det är därför de ligger där de ligger, men jag tror att de klarar sig till slut, säger Kanariefåglarnas tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Assyriska Föreningen i Södertälje är ett tämligen ung förening och man började med fotboll 1974. Peter Antoine fick för någon vecka sedan sluta som tränare eftersom hans hälsa inte var god. Ny på den posten är Kent Karlsson. Man har också fått två nytillskott i form av Jerry Månsson och Goran Nikolajev som har lånats ut av Café Opera.

IFK tvingas av olika anledningar möblera om en del i startelvan. Målvakten Frederick Enaholo är på kurs under helgen, vilket innebär att Kenneth Mattsson för första gången får hoppa in mellan stolparna i Superettan.

– Han har sett jättebra ut på träningarna så det kommer att gå bra, påpekar Patrik.

Under en av veckans träningar ådrog sig mittfältskungen Eric Fischbein en sträckning i framsidan av låret och ersätts av Jimmi Olsson. För övrigt går Johan Åkesson in på Jonas Danielssons plats på mittfältet, medan Henrik Nebrelius kommer tillbaka i ett anfall som ser likadant ut som i segermatchen mot Enköping (3-1).

– Vi vill ge Johan chansen eftersom han jobbat på bra på träningarna och ser bättre ut än på länge.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Kenneth Mattsson (målvakt)

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jimmi Olsson
Patrik Larsson

Jens Nordström
Henrik Nebrelius (lagkapten)
Marcus Nilsson

Avbytare

Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Roger Nilsson
Tonchov Stephanov

Spelartrupp – Assyriska Föreningen

Anders Almgren
Zoran Manovic
Dembo Tourray

Michael Borgqvist
Fredrik Samuelsson
David Durmaz
Johan Ländin
Metin Tasci
Ghassan Heamed
Raby Youssef
Melke Demir
Jonas Nygren
Audin Valic
Adin Velic
Jerry Månsson
Andreas Jacob
Bashkim Shaqiri
Goran Nikolajev
Kim Johansson
Edmond Lutaj
Johan Flobecker
Eddie Moussa
Augin Barqasho
Samuel Ayorinde
Sargon Simonsson
Joel Riddez