IFK Malmö tog andra raka bortasegern

IFK Malmö betvingade i lördagens bortamatch nykomlingen Lunds AI med siffrorna 25-21 (12-12). Matchen var dock betydligt jämnare än vad siffrorna antyder och trots att IFK var i ledning med 4 bollar vid ett par tillfällen i matchen, kände man sig inte riktigt säker förrän Marius Vargalui kontrade in 24-21 med ca 1.30 kvar av matchen.

Matchens första halva präglades av ständiga svängningar i både målprotokollet och spelkvaliteten. IFK Malmö inledde med en offensiv 4-2 uppställning försvarsmässigt men detta innebar att Lunds AI:s starkaste kort, linjespelaren Börje Fennhagen, fick alltför fria tyglar i anfallsspelet. Detta var en starkt bidragande orsak till att Lund hade ryckt åt sig en 8-5 ledning efter ca 15 minuters spel och Börje Fennhagen hade redan då gjort 4 mål och skapat allmän oreda i IFK:s försvar. IFK bytade till en mer defensiv försvarsuppställning efter denna inledning, vilket verkade vara rätt medicin då man under 6 minuter höll helt tätt bakåt och producerade 5 egna mål och ändrade ställningen till 10-8 i egen favör. IFK drabbades då av en 2 minuters utvisning, vilket var lite symptomatiskt matchen igenom att så fort IFK var riktigt på gång hamnade någon på botbänken och Lund kom in i matchen igen. Lund utjämnade ganska omgående och sedan följdes lagen åt till halvtidsvilan.

Lunds AI startade andra halvlek starkt och ledde efter 5 minuter med 15-13. Sedan verkade det som IFK började komma underfund med Lunds anfallsspel samtidigt som Patrik Åswärd började spela mer och mer stabilt i målet. Koncentrationen lades nu helt och hållet på att hålla Börje Fennhagen i schack och låta Lund skjuta från distans vilket gjorde att skotten ofta blev ett lätt byte för Patrik Åswärd med målgivande kontringar som följd. 17 minuter in på halvleken sköt Daniel Hedlund 21-17 till IFK och det såg bra ut för bortalaget. Som tidigare nämnts drabbades IFK återigen av en utvisning när man var på gång och Lund reducerade till 21-19 under de påföljande 2 minuterna och till 21-20 precis när IFK blev fulltaligt. Med 6 minuter kvar får IFK en oerhört viktig straff som Marius Vargalui förvaltar på ett utsökt sätt.Strax därefter kontrar han in 23-20 med 5 minuter kvar att spela vilket Lunds AI aldrig lyckades resa sig ifrån.

Matchen som helt var väl både ömsom vin och ömsom vatten men vi vinner och till denna match var Daniel Persson tillbaka i laget, vilket tillför både bredd och skyttekraft. Daniel Hedlund gjorde återigen en bra match och Marius Vargaluis andra halvlek var säsongens bästa i tävlingssammanhang. Patrik Åswärds, kom in efter ca 10 minuter, målvaktsspel var också en starkt bidragande orsak till segern trots att även denna gång en riktig tollabössa till skott lyckades slinka förbi honom. Det vi väntar på nu är att folket på 9 meter ska lyfta sig ett snäpp ytterligare och då kan det bli riktigt roligt. Trots allt görs 17 av IFK:s 25 baljor av kantspelare och det tror jag inte håller i längden. Anders Isgren deltog ej pga tjänsteresa.

Hometeam: LUNDS AI
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 12-12
Scorefull: 21-25
Arena: Lunds Idrottshall
Crowd: 124
Referee: Tony Rimstedt, Halmstad, Håkan Josefsson, Halmstad
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Jimmy Nordström
Marius Vargalui
Martin Tidén
Daniel Hedlund
Daniel Persson
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Fredrik Björk
Pierre Chamizo
Fredrik Nilsson
Awayteam Sub: Marius Vargalui 10
Daniel Hedlund 7
Pär Winkvist 4
Daniel Persson
Daniel Thysell
Fredrik Nilsson
Martin Tidén