IFK Malmö gjorde ingen bra match och förlorade Àn en gÄng mot Assyriska som denna gÄngen vann med 2-0.

– Assyriska vinner fullt vĂ€lförtjĂ€nt, mĂ€rktes att de stred mer för poĂ€ngen. Vi hade stundtals kvalitĂ©, men för det mesta var det för lĂ„ngsamma omstĂ€llningar. Sista tredjedelen och passningsspelet var under all kritik, poĂ€ngterar IFK Malmös trĂ€nare Patrik Johansson.

Assyriskas trĂ€nare Kent Karlsson var inne pĂ„ samma linje: – Nöjd med att vi vinner och gör det vĂ€lförtjĂ€nt. Bra kontroll, dock hade vi en aning flyt vid 1-0 mĂ„let.

Efter en spelmÀssigt jÀmn inledning sÄ tog Assyriska och efter 18 minuter skjuter Edmond Lutaj ett skott som tar i ribbans undersida ner pÄ mÄllinjen och ut till en annan spelare som nickar över.

Johan Flobecker har nÀsta möjlighet nÀr han skjuter strax över efter 24 minuter. Kenneth Mattsson som i gjorde debut i Superettan gjorde en bra match och efter 36 minuter gör han en snygg utrusning sedan en Assyriska-spelare kommit fri.

IFK Malmös första chans kom efter 38 minuter dÄ Marcus Nilsson kom fri med Assyriskas mÄlvakt Dembo Tourray som dock lyckas fÄ i vÀg bollen. SÄ smÄningom hamnar den hos Jens Nordström som dock misslyckas med sitt lobbförsök. I stÀllet tog Asssyriska ledningen dÄ Joel Riddez lobbar bollen över Kenneth Mattsson i den 39:e minuten.

– Vi gick inte ut med nĂ„gon annan instĂ€llning Ă€n att vinna, men det gör man inte om man inte presterar bĂ€ttre spel Ă€n vad vi gjorde. Assyriska Ă€r för bra för att trilla ur denna serien, sĂ€ger Patrik.

Första halvleken bjöd inte pĂ„ nĂ„got skönspel frĂ„n nĂ„got av lagen. Även om Assyriska hade övertaget sĂ„ var det utan att spela mer Ă€n hyfsat bra. Man ska inte tala om "di gules" spel. Det mesta gick fel, ett anfallsspel saknades totalt och passningsspelet var under all kritik.

Andra halvleks inledning var i stort sett samma som den första halvlekens. Chanserna som skapades kom frÄn Assyriskas hÄll. Baskim Sopi drar ner en Assyriska-spelare efter 71 minuter och domaren Stefan Johannesson pekar pÄ straffpunkten. Straffen sÀtter sedan Edmond Lutaj sÀkert.

– Vi kom hit för att ta tre poĂ€ng, spelade klokt och skapade en del. Det som inte var bra var att en del av inlĂ€ggen mot motstĂ„ndarnas mĂ„l försvann ur tomma intet, sĂ€ger Kent.

Sammanfattningsvis en trÄkig fotbollsmatch, dÀr motivationen avgjorde. Ett Assyriska som strider för fullt för att klara kontraktet ville mer, hade bÀttre anfallsspel, medan IFK Malmö som i stort sett Àr klara för en ny sÀsong i Superettan inte ville alls och hade inte mer Àn en enda klar chans pÄ hela matchen.

I nÀsta match som spelas den 14:e oktober fÄr IFK ta sig an konkursdrabbade UmeÄ FC. Man fÄr klara sig utan mittbacken Baskim Sopi som drog pÄ sig sitt tredje gula kort, med största sannolikhet kommer Jonas Wirmola att ersÀtta honom.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: ASSYRISKA FÖRENINGEN
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 0-2
Arena: Malmö IP
Crowd: 438
Referee: Stefan Johannesson, Stockholm, Mikael Persson, Göteborg, Henrik Bogdan, Göteborg
Goal: 0-1 (39) Joel Riddez, 0-2 (71) Edmond Lutaj (straff)
Homewarning: Baskim Sopi, Jimmi Olsson
Home sent of: –
Homempv: Kenneth Mattsson
Awaympv: Edmond Lutaj
Hometeam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Baskim Sopi
Martin Alm
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jimmi Olsson
Patrik Larsson

Jens Nordström
Henrik Nebrelius
Marcus Nilsson
Hometeam Sub: Magnus Eriksson (Marcus Nilsson 62)
Jonas Danielsson (Patrik Larsson 74)
Jörgen Svensson (Jens Nordström 74)
Roger Nilsson
Tonchov Stephanov
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –