Motivationen avgjorde

IFK Malmö gjorde ingen bra match och förlorade än en gång mot Assyriska som denna gången vann med 2-0.

– Assyriska vinner fullt välförtjänt, märktes att de stred mer för poängen. Vi hade stundtals kvalité, men för det mesta var det för långsamma omställningar. Sista tredjedelen och passningsspelet var under all kritik, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

Assyriskas tränare Kent Karlsson var inne på samma linje: – Nöjd med att vi vinner och gör det välförtjänt. Bra kontroll, dock hade vi en aning flyt vid 1-0 målet.

Efter en spelmässigt jämn inledning så tog Assyriska och efter 18 minuter skjuter Edmond Lutaj ett skott som tar i ribbans undersida ner på mållinjen och ut till en annan spelare som nickar över.

Johan Flobecker har nästa möjlighet när han skjuter strax över efter 24 minuter. Kenneth Mattsson som i gjorde debut i Superettan gjorde en bra match och efter 36 minuter gör han en snygg utrusning sedan en Assyriska-spelare kommit fri.

IFK Malmös första chans kom efter 38 minuter då Marcus Nilsson kom fri med Assyriskas målvakt Dembo Tourray som dock lyckas få i väg bollen. Så småningom hamnar den hos Jens Nordström som dock misslyckas med sitt lobbförsök. I stället tog Asssyriska ledningen då Joel Riddez lobbar bollen över Kenneth Mattsson i den 39:e minuten.

– Vi gick inte ut med någon annan inställning än att vinna, men det gör man inte om man inte presterar bättre spel än vad vi gjorde. Assyriska är för bra för att trilla ur denna serien, säger Patrik.

Första halvleken bjöd inte på något skönspel från något av lagen. Även om Assyriska hade övertaget så var det utan att spela mer än hyfsat bra. Man ska inte tala om "di gules" spel. Det mesta gick fel, ett anfallsspel saknades totalt och passningsspelet var under all kritik.

Andra halvleks inledning var i stort sett samma som den första halvlekens. Chanserna som skapades kom från Assyriskas håll. Baskim Sopi drar ner en Assyriska-spelare efter 71 minuter och domaren Stefan Johannesson pekar på straffpunkten. Straffen sätter sedan Edmond Lutaj säkert.

– Vi kom hit för att ta tre poäng, spelade klokt och skapade en del. Det som inte var bra var att en del av inläggen mot motståndarnas mål försvann ur tomma intet, säger Kent.

Sammanfattningsvis en tråkig fotbollsmatch, där motivationen avgjorde. Ett Assyriska som strider för fullt för att klara kontraktet ville mer, hade bättre anfallsspel, medan IFK Malmö som i stort sett är klara för en ny säsong i Superettan inte ville alls och hade inte mer än en enda klar chans på hela matchen.

I nästa match som spelas den 14:e oktober får IFK ta sig an konkursdrabbade Umeå FC. Man får klara sig utan mittbacken Baskim Sopi som drog på sig sitt tredje gula kort, med största sannolikhet kommer Jonas Wirmola att ersätta honom.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: ASSYRISKA FÖRENINGEN
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 0-2
Arena: Malmö IP
Crowd: 438
Referee: Stefan Johannesson, Stockholm, Mikael Persson, Göteborg, Henrik Bogdan, Göteborg
Goal: 0-1 (39) Joel Riddez, 0-2 (71) Edmond Lutaj (straff)
Homewarning: Baskim Sopi, Jimmi Olsson
Home sent of: –
Homempv: Kenneth Mattsson
Awaympv: Edmond Lutaj
Hometeam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Baskim Sopi
Martin Alm
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jimmi Olsson
Patrik Larsson

Jens Nordström
Henrik Nebrelius
Marcus Nilsson
Hometeam Sub: Magnus Eriksson (Marcus Nilsson 62)
Jonas Danielsson (Patrik Larsson 74)
Jörgen Svensson (Jens Nordström 74)
Roger Nilsson
Tonchov Stephanov
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –