Inget kvalspel för tjejerna

Det blir inget kvalspel till division 4 för IFK Malmös fotbollstjejer. Efter 1-0 mot Husie trodde truppen att kvalplatsen var klar. Detta eftersom Malmö FF:s andra farmarlag, Malmö DFF 2, vann serien men inte får gå uppåt i divisionerna.

IFK-töserna trodde då att platsen efter VVK skulle innebära kval, men så är det inte. VVK går upp i fyran medan IFK inte får kvalspela pga sina tredjeplats. Bästa trean i damfyran Lönsboda får emellertid chansen.

Jan-Håkan Lundgren har styrt de gula tjejerna till två tredjeplatser i division 5. Nu lämnar han föreningen. Det är ännu oklart vem som ersätter honom. Klart är emellertid att de gula töserna siktar på division 4 2003.

Det finns anledning att tro att chansen är realistisk om man tittar på truppen. Susanne Carlsson och Pia Lindström finns fortfarande kvar från det gäng som 1992 vann division 2.