Första hemmasegern och tredje raka

Så bärgades säsongens första tvåpoängare i Baltiska Hallen. Småländska Alstermo IF stod för motståndet och segern skrevs till 30-20 (13-8). Idag var det inget snack om saken, IFK ryckte direkt till 7-2 , visserligen kom Alstermo tillbaka till 7-6 men ett nytt ryck gjorde pausställningen till 13-8.

Matchens inledning var mycket stark från IFK:s sida och man hade en bra bredd i målskyttet där de fem första IFK målen gjordes av fem olika spelare. Framförallt lyckades IFK med sitt försvarsspel som ledde fram till lätta kontringsmål framförallt i halvlekens slutskede. Halvlekens gigant var annars IFK:s Pär Winkvist som stod för tre fina mål på både skott och genombrott . Första halvlek avslutades mästerligt med en dubbeljapan signerad Pär Winkvist, Marius Vargalui och som avslutades av Daniel Persson.

Den andra halvleken blev en ren defilering till slutsiffrorna 30-20. IFK:s starka kontringsspelare Marius Vargalui och Daniel Hedlund gjorde inte mindre än 10 kontringsmål i andra halvlek och IFK hade som mest en 12 måls ledning 23 minuter in på halvleken. Alstermo bytade till 2-punkts försvarsspel de sista 10 minuterna och lyckades med det plocka in ett par bollar.

Sammanfattningsvis var detta IFK:s bästa seriematch för säsongen där både anfallsspel, försvarsspel, kontringsspel och målvaktsspel fungerade tillfredsställande under större delen av matchen. Anfallsspelet var stundtals riktigt bra med både tempo och finess och det bådar gott inför söndagens bortamatch mot de obesegrade serieledarna Ystads IF. Bra prestationer i IFK gjorde tidigare nämnde Pär Winkvist som följde upp första halvlek med ytterligare tre fina mål och stabilt spel. Bra var också målvakten Patrik Åswärd som spelade hela matchen.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: ALSTERMO IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-8
Scorefull: 30-20
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 433
Referee: Tony Rimstedt, Halmstad, Håkan Josefsson, Halmstad
Goal: –
Homewarning: Marius Vargalui, Pär Winkvist
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Jimmy Nordström
Marius Vargalui
Martin Tidén
Daniel Hedlund
Daniel Persson
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Mikael Olsson
Pierre Chamizo
Fredrik Nilsson
Hometeam Sub: Marius Vargalui 9
Daniel Hedlund 6
Pär Winkvist 6
Daniel Persson 4
Daniel Thysell 2
Fredrik Nilsson
Martin Tidén
Pierre Chamizo
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –