Statusrapport inför matchen Motala AIF – IFK Malmö

Det är ett IFK Malmö med många förändringar i laget som på lördagen får ta sig an redan nedflyttningsklara Motala AIF, ett lag som har kommit i gång rejält på slutet.

– Motala är ett lag som tagit rätt många poäng på slutet, var ju nära att rubba Mjällby förra veckan. Man har också fått i gång målskyttet och laget är mycket rappare än i våras. Det blir en tuff match, men vi ska vinna om vi är koncentrerade i 90 minuter, poängterar "di gules" tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Motala AIF, som nästa år får ta steget ner i division 2 bildades den 29:e augusti 1907 som en flersektionsförening. 1995 omorganiserades föreningen till en alliansförening och de olika sektionerna blev egna specialklubbar, medlemmar i Motala AIF Idrottsallians.

Man bedriver i dag förutom fotboll även friidrott, cykel, orientering, skidor, ishockey samt skridskor. Tidigare har man bland annat spelat ’ tennis, handboll och curling. Föreningen arrangerar den årliga Vätternrundan – världens största motionslopp på cykel. Största fotbollsframgången var när man 1957 var uppe och vände i Allsvenskan.

IFK Malmö avviserar stora förändringar i startelvan både positions- och spelarmässigt. Glenn Holgersson är avstängd och ersätts av Patrik Larsson. Målvakten Frederick Enaholo är ännu inte kurant, vilket innebär att Kenneth Mattsson som förra matchen tvingades till inhopp får fortsätta.

– Frederick kan förmodligen inte träna på två veckor. I Umeå fick han en kraftig smäll i axeln i trakten av nyckelbenet, säger Patrik som även tvingas undvara Martin Alm i försvaret.

– Martin har en ljumske som har ställt till det länge. Den är väldigt öm och måste vila. Han har troligen gjort sin sista match i år. Jonas Wirmola är tillgänglig och kommer att ersätta Alm, samtidigt som Baskim Sopi är tillbaka från sin avstänging.

Playmakern och centrala mittfältaren Eric Fischbein kommer glädjande nog tillbaka i startelvan efter skada och sjukdom. Jimmi Olsson flyttas ut på vänsterkanten, medan Jonas Danielsson får spela på högerkanten.

– Eric är vår bästa spelare i den positionen även om Jimmi var bra där sist. Men det är viktigt att få in Eric igen.

Motala väljer att låta spelare som Jarle Wee stå över till fördel för unga spelare som 17-årige Samir Rekic. Han får spela från start, liksom 20-årige målvakten Daniel Adler

– Liten hedersak för IFK att vinna. Vi tar det som ett tillfälle att prova unga spelare, säger Motalas tränare Dave Mosson.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Kenneth Mattsson (målvakt)

Anders Jemail
Baskim Sopi
Jonas Wirmola
Patrik Larsson

Jonas Danielsson
Eric Fischbein
Jimmi Olsson

Magnus Eriksson
Henrik Nebrelius (lagkapten)
Roger Nilsson

Avbytare

Jens Nordström
Johan Åkesson
Jörgen Svensson
Marcus Nilsson
Tonchov Stephanov

MOTALA AIF (3-5-2)

Daniel Adler (målvakt)

David Leinar
Markus Senften
Henrik Jansson

John Erlandsson
Samir Rekic
Niklas Egnell
Fredrik Hörlenius
Jan Johansson

Daniel Andersson
Daniel Leinar

Avbytare

Simon Jakobsson
Jonas Lönnqvist
Karl Johan Thörnqvist
Daniel Sonner
Niklas Björklund (målvakt)