P15-tränaren sammanfattar årets säsong

IFK Malmös P15-lag har haft en mycket lyckad säsong med flera turneringssegrar och ett anvancemang till Pojkallsvenskan nästa år. Här sammanfattar tränaren Johnny Kristensson årets säsong.

För att hålla spelarna inspirerade under kalla och blåsiga höstträningar valde vi att ställa upp i fem inomhusturneringar (B.A.C.,Olympic Cup,Tomte-,Skånecupen och DM).Resultaten var ganska lyckade specielt i B.A.C. och Olympic Cup där lag 1 och lag 2 möttes i finalen.I Tomtecupen slutade lag 2 på en andra plats i sin grupp,lag 1 vann sin grupp och gick så småningom till final där vi mötte MFF och förlorade i goalden goal efter en rafflande och tuff match.Tyvärr lyckades vi inte i skånecupen, en cup där killarna känner att dom vill lyckas efter att tidigare ha vunnit den. Men tyvärr så gick lag 2 "bara"till kvartsfinal och lag 1 slutade på tredje plats i sin grupp.

DM i Hässleholm ,någon vecka senare hade vi åter marginalerna på vår sida då vi vann vår grupp och gick till slutspel. Efter att ha vunnit kvarten så ställdes vi mot Landskrona BOIS i semin. Efter att vi hade haft ledningen två gånger i matchen,den sista så sent som tills att det var en minut kvar av den kvitterade BOIS. Men i Goalden goal var turen på vår sida och vi kunde vinna matchen på ett mycket påpassligt mål av Firat Sahan .I finalen ställdes vi återigen mot MFF i en bra och välspelad match men tyvärr så förlorade vi även denna gång (4-2).Som plåster på såren var vi som finallag direktkvalificerade till SM-slutspelet i Gunnilse (Göteborg), där vi inte räckte till utan fick nöja oss med en tredjeplats i gruppen.

Utomhussäsongen 2001 hade vi sju träningsmatcher och tre cuper inplanerade ( Blixtcupen, Skånetrafiken Cup i Hässleholm och en inbjudningsturnering i Örebro, Elitcup). Redan i träningsmatcherna visade killarna upp en härlig spelglädje och vann fem matcher på ett övertygande sätt samt spelade oavgjort mot TFF och Anderslövs P16. Ett Anderslöv som med facit i hand blev tvåa i Pojkallsvenskan och gick till SM-slutspel där man förlorade mot HBK . I Blixtcupen stod vi som segrare efter att ha besegrat Arlöv i finalen med 1-0 (fyra segrar och målskillnaden 20-1). I vårserien slutade vi på en tredje plats efter TFF och Ängelholm. Skånetrafiken Cup i Hässleholm blev lika lyckad som cupen tidigare, där vi även stod som slutsegrare efter en säker finalvinst över Hässleholm med 3-0 (sex segrar och målskillnaden 27-1).

Efter ett kort uppehåll startade vi upp sommarträningen med inriktningen på Elitcup i Örebro.Vi var en trupp på 17 personer som tog tåget till Örebro och var inakuerade på en skola nära planerna. Vi startade dagen efter ankomst med ett lättare träningspass på morgonen ,eftersom det var match mot HBK senare på dagen.Matchen mot HBK var ganska jämn i första halvlek, men där vi tog över i andra och kunde vinna matchen med 3-0.

Dagen efter hade vi samma uppladning som inför matchen mot Halmstads BK, men denna gång mot IFK Holmsund lyckades vi bara få oavgjort." Bara oavgjort,med tanke på alla de målchanser vi hade",eftersom vi pressade tillbaka Holmsund under i stort sett hela matchen (0-0). På onsdagen valde vi att ta en promenad istället för att träna p.g.a. att vi framför oss hade ytterliggare tre matcher på lika många dagar. Efter en promenad i stan, en titt på slottet, och en lätt lunch valde vi att vila en timme innan matchen mot Örebro Läns distriktslag (motsvarande vårt eget Skånelag),en match som vi anade skulle bli kanske en av turneringens tuffaste matcher för oss.

Mycket riktigt motsvarade distriktslaget vad vi tidigare anade. De började i ett rasande högt tempo och snabbt passningsspel som vi tidigare inte varit med om och tog mycket riktigt ledningen i matchen med 2-0 .I pausen snackade vi oss samman och kom överens om att fortsätta som vi gjorde i första halvlek och det var att hålla ihop laget, samt att ta tillvara de eventuella målchanser vi skapar. För även om de hade gjort två mål så hade de inte skapat speciellt många fler chanser. I andra halvek startade de som i första men mattades av lite efter ca. 10 minuter, då kände vi att vi kunde lyfta upp laget högre i banan,vilket resulterade i att vi började skapa en del målchanser.Efter en timmes spel kom reduceringen efter ett påpassligt mål av Azeem. Matchen rullar på i samma anda som när vi fick reduceringen och vi får ett stabilare tryck på deras backlinje,i matchens 88:e min rullar killarna snyggt upp ett anfall på vänsterkanten där Ahmed med rena konststycket lurar bort två backar och spelar in till en fristående Azeem som med vänstern kvitterar till 2-2. De fick order av sina tränare att flytta upp laget och när det återstod 30 sek att spela gör de 3-2 genom en snygg soloprestation från deras ena forward. Mycket snöpligt,men samtidigt gör vi en av våra bästa matcher för säsongen.’

I näst sista matchen mot Örebro SK spelar vi oavgjort 2-2,efter att ha legat under med 2-0 (matchen dagen innan mot distriktslaget satt kvar i benen). Sista dagen ställs vi mot Häcken som i år för andra gången har vunnit Gothia Cu och som måste spela minst oavgjort för att vinna turneringen. Tycker att man kan se redan efter fem minuter att vi verkar vara det starkare laget för dagen och vi tar också ledingen med 1-0 i mitten på första halvlek, vilket står sig till pausvilan. I andra fortsätter vi som i första men kan inte ta till vara på alla de chancer som vi skapar (vilket har visat sig genom hela säsongen vara ett dilema för oss även om vi har gjort en hel del mål), på en hörna händer det som inte fick hända. Häcken kvitterar på ett mycket tveksamt sätt ,där linjedomaren har sett bollen vara över mållinjen i en stor grupp av spelare, men där huvuddomaren tidigare har vinkat avvärjande. Mycket oturligt men 1-1 mot ett starkt Häcken ska man vara nöjd med. Tycker att spelarna har gjort en bra turnering och där vi än en gång har visat att vi framförallt är mycket starka i det defensiva spelet,och även är det i det offensiva men jag tycker att vi skall ta tillvara fler av alla de chanser som vi skapar. I Elitcup slutade vi på en tredje plats.

Målet inför höstsäsongen var att direktkvalificera oss till Pojkallsvenskan 2002 vilket vi gjorde genom att placera oss fyra i serien. Skulle vilja passa på att berömma killarna för deras höga träningsnärvaro och engagemang på träningarna och hoppas att vi kan göra ett lika lyckat 2002. (vi har spelat 41 matcher under 2001 och vunnit 30,spelat 6 oavgjorda samt förlorat 5).

Slutställning, P15 SKÅNE GR A
1 Trelleborgs FF
2 Oxie IF
3 Lunds BK
4 IFK Malmö
5 Malmö FF
6 Ängelholms FF
7 Husie IF
8 Kävlinge GIF
9 Lunds SK
10 Eskilsminne IF
11 Veberöds AIF