IFK glömde knyta åt säcken

IFK Malmö handboll lyckades inte vinna bortamatchen mot Anderstorps SK. Matchen slutade oavgjort, 25-25, sedan Anderstorp kvitterat på frikast med 4 sekunder kvar.

IFK började trevande och Anderstorp tog ledningen med 3-1. IFK spelade upp sig och hade initiativet vid 8-6, men en timeout från Anderstorps sida bäddade för halvtidsresultatet 10-10. Första halvlek präglades av ett starkt försvarsspel, samtidigt som de unga målvakterna Robert Bladh (17 år) i Anderstorp och Tomas Drivstedt (19 år) i IFK Malmö skötte sig mycket bra. Anderstorps kontringar stoppades effektivt av Malmö under hela matchen, även om man gjorde några billiga mål i början av matchen. Passningsspelet i anfallsspelet var dock under all kritik i bortalaget under den första halvleken.

Andra halvlek innebar en uppryckning i IFK:s anfallsspel och man gick fram till 21-16 den första halvan av halvleken. Pierre Chamizo hade stor show med fem mål på fem skottförsök. Efter det fick Daniel Hedlund sin tredje utvisning, vilket innebar rött kort och avstängning nästa gång, eftersom det var hans andra röda kort. Anderstorp närmade sig till 21-19 och IFK höll sedan sitt tvåmålsförsprång fram till Marius Vargaluis 24-22 på straff.

Stor dramatik utspelades i slutminuterna. Anderstorp gick fram till 24-24, men ett genombrott från Pär Winkvist resulterade i ny IFK-ledning, 25-24. Fredrik Nilsson får en utvisning med 4 sekunder kvar, samtidigt som Anderstorp får ett frikast. Med ett välriktat skott sätter Rein Suvi bollen i nät till slutresultatet 25-25.

Sammanfattningsvis en bra match om man då bortser från anfallsspelet i första halvlek. Tomas Drivstedt fick förtroende hela matchen och gjorde också säsongen bästa match. Plus till Pierre Chamizo, som gjorde fem mål i den andra halvleken. Trots att IFK gjorde en bra match, förlorade man en poäng. Man har problem med att knyta åt säcken, vilket gör att motståndarna kan komma tillbaka och knipa poäng.

Jimmy Nordström var skadad och man hoppas ha honom tillbaka till nästa match mot Kroppskultur, då man som sagt får undvara avstängda Daniel Hedlund.

Hometeam: ANDERSTORPS SK
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 10-10
Scorefull: 25-25
Arena: Anderstorps Sporthall
Crowd: 373
Referee: Jonas Andersson, Göteborg, Mattias Jansson, Göteborg
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Fredrik Björk
Marius Vargalui
Martin Tidén
Daniel Hedlund
Anders Isgren
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Daniel Persson
Pierre Chamizo
Fredrik Nilsson
Awayteam Sub: Marius Vargalui 8
Pierre Chamizo 5
Pär Winkvist 4
Daniel Hedlund 3
Daniel Persson 3
Fredrik Nilsson
Martin Tidén