IFK besegrade serieledarna

IFK Malmö gjorde säsongens hittills bästa match när Kroppskultur från Uddevalla slogs tillbaka med siffrorna 28-23 (12-12).

Det spelades en väldigt bra division 1 handboll och det var båda lagen en klart bidragande orsak till. Kroppskultur innehåller många fina handbollsprofiler som nyförvärvet från Skövde Jonny Hiltunen samt juniorlandslagsmannen Joakim Ernstsson. Men idag presterade IFK ett mycket bra försvarsspel och Marius Vargalui raderade helt ut Hiltunen som endast lyckades sätta dit en balja.

IFK Malmö började matchen bra och lyckades riva åt sig en 3-1 ledning. Kropps kom igen starkt och första halvlek präglades av ett tufft försvarsspel och bra anfallsspel från båda håll. IFK hade 6-4 efter 12 minuter som tyvärr följdes av IFK:s för dagen sämsta period i anfallsspelet när Kropps gjorde 3-0 på 2,30 minuter. IFK kämpade sig tillbaka i matchen och hade utjämnat till paus.

I andra halvlek visade IFK upp årets bästa och mest väl disciplinerade anfallsspel. Alla inblandade aktörer visade upp sig från sin bästa sida och IFK ledde efter 13 minuter med 20-16. Kropps bet sig dock envetet kvar i matchen och två minuter senare var ställningen 20-19. Samtidigt fick IFK Fredrik Nilsson utvisad. Pär Winkvist gjorde i anfallet efteråt 21-19 i spel 5 mot 6. Kropps segar sig ifatt till 21-21 främst genom ett olyckligt felpass i ett uppspel och samtidigt åker Marius Vargalui på en onödig utvisning. IFK dödar dessa tvåminuter på ett utomordentligt sätt och när Kropps så åker på en utvisning med 2,30 kvar och ställningen är 25-22 till IFK ser det ljust ut för "di gule". Daniel Thysell gör sedan saker och ting ännu ljusare när han snappar upp en retur och sätter dit 26-22.

Det är svårt att i dagens IFK framhålla någon före någon annan. Alla som spelade på banan gjorde ett ypperligt jobb och de som matchades mer sparsamt stöttade de på banan på ett föredömligt sätt. Om nu någon ska framhållas så kan man inte undgå Marius Vargalui som helt raderar ut Jonny Hiltunen och är säker i sina kantläge när matchen avgörs. Daniel Thysell och Fredrik Nilsson gör kanonjobb i mittförsvaret och samme Daniel gör kanske sin bästa match i dessa sammanhang. Tilläggas ska också att Anders Isgren gjorde sin riktiga årsdebut efter skadan under försäsongen och gav IFK ytterligare skyttekraft i form av 5 fina mål och några delikata inspel.

Det är svårt att inte ryckas av dagens bländande spel och börja prata om allsvenskan. Men nästa söndag stundar i ny match i Baltiska Hallen mot svårspelade Önnered och den matchen innehåller nya motståndare, domare etc. och dessutom börjar man om från 0-0. Det är då viktigt att ha en ödmjuk inställning till dagens match och jobba vidare på samma föredömliga sätt.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: GF KROPPSKULTUR
Awayteam form: –
Scorehalf: 12-12
Scorefull: 28-23
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 417
Referee: Niclas Widell, Kristianstad, Jonas Hall-Åström, Kristianstad
Goal: –
Homewarning: Anders Isgren, Daniel Thysell, Fredrik Nilsson, Marius Vargalui
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Jimmy Nordström
Marius Vargalui
Martin Tidén
Fredrik Björk
Anders Isgren
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Daniel Persson
Pierre Chamizo
Fredrik Nilsson
Hometeam Sub: Marius Vargalui 8
Pär Winkvist 6
Anders Isgren 5
Daniel Thysell 3
Fredrik Nilsson 3
Jimmy Nordström 2
Daniel Persson
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –