IFK Malmö gjorde sÀsongens hittills bÀsta match nÀr Kroppskultur frÄn Uddevalla slogs tillbaka med siffrorna 28-23 (12-12).

Det spelades en vÀldigt bra division 1 handboll och det var bÄda lagen en klart bidragande orsak till. Kroppskultur innehÄller mÄnga fina handbollsprofiler som nyförvÀrvet frÄn Skövde Jonny Hiltunen samt juniorlandslagsmannen Joakim Ernstsson. Men idag presterade IFK ett mycket bra försvarsspel och Marius Vargalui raderade helt ut Hiltunen som endast lyckades sÀtta dit en balja.

IFK Malmö började matchen bra och lyckades riva Ät sig en 3-1 ledning. Kropps kom igen starkt och första halvlek prÀglades av ett tufft försvarsspel och bra anfallsspel frÄn bÄda hÄll. IFK hade 6-4 efter 12 minuter som tyvÀrr följdes av IFK:s för dagen sÀmsta period i anfallsspelet nÀr Kropps gjorde 3-0 pÄ 2,30 minuter. IFK kÀmpade sig tillbaka i matchen och hade utjÀmnat till paus.

I andra halvlek visade IFK upp Ärets bÀsta och mest vÀl disciplinerade anfallsspel. Alla inblandade aktörer visade upp sig frÄn sin bÀsta sida och IFK ledde efter 13 minuter med 20-16. Kropps bet sig dock envetet kvar i matchen och tvÄ minuter senare var stÀllningen 20-19. Samtidigt fick IFK Fredrik Nilsson utvisad. PÀr Winkvist gjorde i anfallet efterÄt 21-19 i spel 5 mot 6. Kropps segar sig ifatt till 21-21 frÀmst genom ett olyckligt felpass i ett uppspel och samtidigt Äker Marius Vargalui pÄ en onödig utvisning. IFK dödar dessa tvÄminuter pÄ ett utomordentligt sÀtt och nÀr Kropps sÄ Äker pÄ en utvisning med 2,30 kvar och stÀllningen Àr 25-22 till IFK ser det ljust ut för "di gule". Daniel Thysell gör sedan saker och ting Ànnu ljusare nÀr han snappar upp en retur och sÀtter dit 26-22.

Det Àr svÄrt att i dagens IFK framhÄlla nÄgon före nÄgon annan. Alla som spelade pÄ banan gjorde ett ypperligt jobb och de som matchades mer sparsamt stöttade de pÄ banan pÄ ett föredömligt sÀtt. Om nu nÄgon ska framhÄllas sÄ kan man inte undgÄ Marius Vargalui som helt raderar ut Jonny Hiltunen och Àr sÀker i sina kantlÀge nÀr matchen avgörs. Daniel Thysell och Fredrik Nilsson gör kanonjobb i mittförsvaret och samme Daniel gör kanske sin bÀsta match i dessa sammanhang. TillÀggas ska ocksÄ att Anders Isgren gjorde sin riktiga Ärsdebut efter skadan under försÀsongen och gav IFK ytterligare skyttekraft i form av 5 fina mÄl och nÄgra delikata inspel.

Det Ă€r svĂ„rt att inte ryckas av dagens blĂ€ndande spel och börja prata om allsvenskan. Men nĂ€sta söndag stundar i ny match i Baltiska Hallen mot svĂ„rspelade Önnered och den matchen innehĂ„ller nya motstĂ„ndare, domare etc. och dessutom börjar man om frĂ„n 0-0. Det Ă€r dĂ„ viktigt att ha en ödmjuk instĂ€llning till dagens match och jobba vidare pĂ„ samma föredömliga sĂ€tt.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: GF KROPPSKULTUR
Awayteam form: –
Scorehalf: 12-12
Scorefull: 28-23
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 417
Referee: Niclas Widell, Kristianstad, Jonas Hall-Åström, Kristianstad
Goal: –
Homewarning: Anders Isgren, Daniel Thysell, Fredrik Nilsson, Marius Vargalui
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik ÅswĂ€rd

Jimmy Nordström
Marius Vargalui
Martin Tidén
Fredrik Björk
Anders Isgren
Daniel Thysell
PĂ€r Winkvist
Daniel Persson
Pierre Chamizo
Fredrik Nilsson
Hometeam Sub: Marius Vargalui 8
PĂ€r Winkvist 6
Anders Isgren 5
Daniel Thysell 3
Fredrik Nilsson 3
Jimmy Nordström 2
Daniel Persson
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –