IFK på allsvensk plats efter seger mot Önnered

IFK Malmö gjorde återigen en gedigen insats när Önnered från Göteborg besegrades med 33-25 (17-14).

IFK fick den start man hoppats på. De första nio skotten inbringade nio mål och efter 11 minuter stod det 9-3 till hemmalaget. Anfallsspelet flöt på i samma stil som mot Kroppskultur och det visar den sammanlagda målskörden 33 mål också. Tyvärr så hade IFK mindre utdelning i försvarsspelet och det vittnar de 25 insläppta målen om.

Som skrivits ovan rivstartade IFK matchen och ryckte snabbt åt sig en 9-3 ledning. Sedan började Önnered få fason på både sitt anfalls- och försvarsspel. Önnered kröp sakta men säkert närmare hemmalaget och med två minuter kvar av halvleken var försprånget bara 2 mål och ställningen 15-13. En bra avslutning gjorde paussiffrorna till 17-14.

Andra halvlek inleddes med att Marius Vargalui gjorde 18-14 på en kontring för att därefter åka på en utvisning. Önnered utnyttjade denna period en man mer och när Marius åter var på banan var ställningen 18-16. Två minuter senare gjorde gästernas Nicolas Drakenhammar 19-17 på en retur. Närmare än så kom aldrig bortalaget. IFK började spela ett bättre försvarsspel och Tomas Drivstedt i hemmamålet kom igång på allvar när Önnered började skjuta från distans. Sakta men säkert drygades ledningen ut och inte ens en 2-punkt från bortalaget blev ett allvarligt hot. Från ställningen 23-20 med 14 minuter kvar att spela gjorde IFK fyra raka mål och punkterade matchen.

Åter igen gör IFK en stark insats och av de 7-8 spelare som matchas flitigast är det svårt att framhålla någon före någon annan. Dock är det svårt att blunda för Marius Vargalui som är säkerheten själv med 12 mål. Bland annat sätter Marius 4 straffar på 4 försök i pressade, matchavgörande lägen, starkt. Marius har för övrigt blivit uttagen till rumänska U21-landslaget och ligger nu tvåa i seriens skytteliga på 75 mål tre efter Krysztof Fatalski i Ystad.

Nu rullar serien vidare med två svåra bortamatcher mot Kärra och Västra Frölunda och det krävs nog seger i någon av dessa matcher för att det allsvenska hoppet ska finnas även efter att tomten och julgrisen varit på besök.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: ÖNNEREDS HK
Awayteam form: –
Scorehalf: 17-14
Scorefull: 33-25
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 467
Referee: Patrick Ericsson, Eskilstuna, Fredrik Alpstedt, Eskilstuna
Goal: –
Homewarning: Daniel Thysell, Jimmy Nordström, Marius Vargalui
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Jimmy Nordström
Marius Vargalui
Martin Tidén
Daniel Hedlund
Anders Isgren
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Daniel Persson
Pierre Chamizo
Fredrik Nilsson
Hometeam Sub: Marius Vargalui 12
Daniel Hedlund 6
Anders Isgren 5
Pär Winkvist 5
Fredrik Nilsson 2
Daniel Persson
Daniel Thysell
Tomas Drivstedt
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –