Nebrelius lämnar "di gule"

IFK Malmös skyttekung och tillika lagkapten, Henrik Nebrelius, har bestämt sig för att lämna föreningen och trappa ner på fotbollen.

– Känner att jag inte hinner med i tillvaron med familj och jobb. Därför har jag valt att trappa ner. Jag har pratat med division 3 och 4-lag, säger Henrik Nebrelius till ifkmalmo.com

– Hans situation har varit tuff, men också tufft för oss att tappa den spelare som gjort flest mål. Har dock full förståelse för hans beslut och det har varit på det klara ganska tidigt, kommenterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

Henrik Nebrelius kom till IFK 2000 och var med om att föra upp laget i Superettan. Trots att han var en av de tongivande spelarna den gångna säsongen med åtta mål, missade han liksom övriga laget oräkneliga målchanser. Fadern, Bengt-Arne Nebrelius var 1974 en av de tongivande stjärnorna, när IFK Malmö handboll vann allsvenskt guld. Med den bakgrunden var det inte konstigt att Henrik blev gul.

– Har fått väldigt bra intryck av föreningen och det är inget som säger att jag inte kommer tillbaka i någon form om något år. Kommer kanske ha en klausul att jag kan hoppa in i laget vid krisfall, påpekar Henrik.

Frågan är nu vilken förening det blir för den gula målskytten. Nyblivna division 3-laget Nike i Lomma, har bland annat pratat med Henrik, men inget är klart ännu.