IFK ångar på i Söderettan

IFK Malmö presterade åter igen en mycket bra handboll, när Kärra från Göteborg fick se sig besegrade med hela 30-20 (16-13) på deras egen hemmaplan.

Anfallsspelet var stabilt hela matchen igenom, trots att spelare som Pär Winkvist (jobb) och Pierre Chamizo (sjuk) saknades. Matchen avgjordes definitivt i den andra halvlekens inledning då IFK gick från 16-13 till 24-14 på 16 minuter. En bidragande orsak var målvakten Pär Åswärd som formligen spikade igen buren och Kärras andra mål i den andra halvleken kom först efter 17 minuter.

Kärra var i ledningen endast en gång och det var i matchens inledning, när man ryckte åt sig en ledning med 2-0. IFK kom snabbt tillbaka och förde matchen målmässigt. Ledningen pendlade hela tiden mellan 2-4 bollar.

Som tidigare nämnts avgjordes matchen under andra halvleks första halva. IFK gjorde 8-1 och matchen punkterades. Nämnvärt under denna period var att Kärras målvakt Bobban Dordevic spelade charmant, med fina parader på skott från helt friställda IFK:are. Resten av tiden bevakade IFK ledningen på ett taktiskt och rutinerat sätt. Kärra var aldrig närmare än 25-18, innan IFK defilerade fram till en tiomålsseger.

Individuellt gjorde IFK:s sexmetersspelare Jimmy Nordström, Marius Vargalui och Daniel Thysell en mycket bra match. Daniel gjorde sin kanske bästa match i IFK-tröjan, med 5 mål på 6 avslut. Nämnas bör också målvakten Patrik Åswärd, som gjorde många fina räddningar.

Hometeam: KÄRRA HF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-16
Scorefull: 20-30
Arena: Kärra Sporthall
Crowd: 227
Referee: Roine Gustafsson, Kungsbacka, Jan Pilt, Partille
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Jimmy Nordström
Marius Vargalui
Daniel Persson
Martin Tidén
Daniel Hedlund
Mikael Olsson
Daniel Thysell
Anders Isgren
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Awayteam Sub: Marius Vargalui 9
Daniel Persson 5
Daniel Thysell 5
Anders Isgren 4
Jimmy Nordström 3
Daniel Hedlund 2
Fredrik Nilsson 2