Mer om P15:s seger i Tomtecupen

IFK Malmös P15 vann i fredags P16-klassen i Tomtecupen som arrangerades av BK Vången. P15-tränaren Johnny Kristensson återkommer här med lite mer kring hans lag insats i cupen.

Efter att lag 2 hade vunnit sin grupp och lag 1 kommit på andra plats i sin blev det en intern uppgörelse om en finalplats där lag 2 vann med 4-0 och skulle få möta Kulladal i finalen. Mötet med Kulladal i finalen liknade mycket mötet i gruppen som killarna vann med 2-0, men denna gång blev slutresultatet 2-1 efter ett missförstånd mellan målvakten och en utespelare som gjorde att Kulladal fick ett reduceringsmål och samtidigt ett litet hopp om kvitering eftersom det endast återstod några minuter av matchen.

Men trots att de bytade ut målvakten mot en utespelare var aldrig slutresultatet i fara, utan killarna tog sin fjärde raka seger mot ett år äldre spelare. Det har tillkommit två nya spelare i laget som heter Ahmed Abdul Rahim och Carlos Quiros.

Gruppspel
Kulladals FF – IFK Malmö 2 0-2
IFK Malmö 2 – Kirsebergs IF 9-1
Vankiva IF – IFK Malmö 2 0-8

Semifinal
IFK Malmö 2 – IFK Malmö 1 4-0

Final
IFK Malmö 2 – Kulladals FF 2-1
Mål: Zoran Jovanovic, Ahmed Abdul Rahim