IFK Malmös Superettanlag lyckades ta sig till kvartsfinal i Skånecupen efter att man i åttondelsfinalen slagit BK Kick med 2-1.

Första matchen var ingen höjdare och Sorgenfri Boys tog ledningen med 1-0 innan IFK vaknade till och kvitterade genom Johan Åkesson. Efter att Roger Nilsson sedan gett IFK ledningen släppte man den aldrig, matchen slutade till slut 4-2 i en match där IFK gjorde vad man skulle, inget mer.

Matchen mot Sarajevo var bara spel mot ett mål och IFK visade upp ett betydligt bättre spel. Man vann med 10-0, sedan Roger Nilsson stått för tre av målen.

Åttondelsfinalen mot Kick blev en betydligt tuffare match. Det dröjde 5.30 innan inkallade junioren Daniel Karjalainen gav IFK-ledningen. Baskim Sopi hade fått lämna in, p.g.a. att det inte var värt att spela sedan det näsben han tidigare brutit fått opererats i början av månaden. Minuten senare ökade Roger Nilsson på till 2-0, men med knappa två minuter kvar prickade Kick in reduceringen till 2-1. Kick hade ett ruggigt bra skott som IFK-målvakten fick anstränga sig rejält för att ta.

Till kvartsfinalen som kommer att spelas den 4/1 får man förstärkning av playmakern Eric Fischbein, som saknades p.g.a. att han ledde en judisk mässa under dagen.

Gruppspel

Sorgenfri Boys – IFK Malmö 2-4
Mål: 1-1 Johan Åkesson, 1-2 Roger Nilsson, 1-3 Johan Åkesson, 2-4 Marcus Nilsson

IFK Malmö – BKF Sarajevo 10-0
Mål: 1-0 Glenn Holgersson, 2-0 Glenn Holgersson, 3-0 Jörgen Svensson, 4-0 Daniel Karjalainen, 5-0 Roger Nilsson, 6-0 Roger Nilsson, 7-0 Jörgen Svensson, 8-0 Johan Åkesson, 9-0 Marcus Nilsson, 10-0 Roger Nilsson

Åttondelsfinal

IFK Malmö – BK Kick 2-1
Mål: 1-0 Daniel Karjalainen, 2-0 Roger Nilsson

IFK MALMÖ

Kenneth Mattsson

Roger Nilsson
Marcus Nilsson
Jörgen Svensson
Anders Jemail
Johan Åkesson
Daniel Karjalainen
Glenn Holgersson