Christer Girke marknadsansvarig i IFK Malmö

Christer Girke har anställts som marknadsansvarig i IFK Malmö Fotbollsklubb, med uppgift att marknadsföra föreningen. Han har stora erfarenheter av försäljning, bland annat från Pågens (numera Pågen AB). Anställningen i IFK börjar den 15 januari.

– Alltid försökt komma in som säljare i någon fotbollsförening, men har inte funnits ekonomiska möjligheter tidigare. Jag har en gedigen föreningsbakgrund sedan jag var 8 år och när nu chansen kom tog jag den. Det kändes rätt när IFK genom gamle vännen Bosse Cronqvist hörde av sig till mig. Har alltid jobbat med idéutveckling och IFK är rätt nivå för det hela, säger Christer Girke.

Christer föddes 1950 i Malmö. Blott 16-årige Girke flyttade hemifrån och kom tidigt ut i arbetslivet. Lumpen gjordes i Halmstad 1971, han flyttade sedan till Malmö och arbetade på en fabrik fram till 1978, då han började arbeta på Pågens reklamavdelning. Så småningom blev han försäljningschef på dotterbolaget Ädel-Livsmedelsprodukter AB, vilket han var fram till 1990.

– Under tiden på Pågens lärde jag mig mest, det var då jag gick olika utbildningar och fick den kompetens jag har i dag.

De närmaste sex åren utvecklade han sig som idéförsäljare hos företaget Media Display. Kunderna bestod huvudsakligen av leverantörer till detaljhandeln. 1996 startade han Display Center inom samma bransch och drev det till januari 1999. De senaste åren har han arbetat inom livsmedelsbranschen, med specialisering på ekologiska produkter.

Christer har en gedigen förenings- och idrottsbakgrund. Han började sin idrottskarriär som bordtennisspelare i IK Pallas (nuvarande MFF) och hade stor talang. I unga år höll han även på med scouterna och Unga Örnar. Vid 22-års ålder började Christer spela fotboll för Malmö FS, vilket han gjorde ända fram till 45-års ålder. Han har även en speciell gul koppling på så sätt att Kent "Kylling" Johansson och Roger Lundberg med flera gula spelade för hans korplag IK Tripafin.

– IFK Malmö är utmanaren och uppstickaren inom stans elitfotboll. Det är viktigt för ungdomar som satsar på fotboll att kunna få större chans att spela på elitnivå i Malmö. Vi måste ta vara på våra talanger i större utsträckning. Detta vet jag att många Malmöbor och företag kommer att satsa på, avslutar Girke

Christer Girke
Ålder: 51
Familj: Frun Ann-Britt och tre barn
Yrke: Säljare
Fritidsintressen: Fotboll (med betoning på ungdomsfotboll), galopp och övrig sport.
Aktuell: Börjar sin anställning som marknadsansvarig i IFK Malmö FK den 15 januari