P15 till final i Skånecupen

IFK Malmös P15, lag 1 är klart för final i Skånecupen mot Malmö FF, sedan man i semifinalen besegrat Landskrona BoIS med 4-2. A-laget svarade för en mindre bra insats. Man gick visserligen till semifinal, men väl där fick man storstryk mot de gamla gubbarna i Old Star Team, som vann med 6-1.

Förstalaget i P15-klassen fick en tuff start i kvartsfinalen där Håkanstorp tog ledningen med både 1-0 och 2-0. Inom loppet av två minuter vände sedan matchen till IFK-ledning med 3-2, efter att Zoran Jovanovic (2) och Firat Sahan nätat. Man bevakade sedan ledningen och vann matchen rättvist.

Andralaget hade en ännu tuffare match och man kom snabbt i underläge med 2-0 mot Malmö FF, som förde matchen. Men IFK:s kontringsspel gav resultat och man vände matchen till 3-2. Resultatet stod sig till det var 45 sekunder kvar då MFF kvitterade lite turligt. När det endast återstod några sekunder kommer en IFK spelare fri, men MFF-målvakten fäller, vilket ger utvisning som följd. Frisparken som följde gav inget resultat, utan sudden death väntade.

Första tvåminutersperioden var MFF en man mindre på grund av utvisningen och IFK förde spelet, dock utan att skapa något. Andra tvåminutersperioden var man däremot lika många spelare och MFF vinner till slut matchen med 4-3. Om IFK-spelarna skjutit fler skott på mål under förlängningen skulle man antagligen ha vunnit, eftersom MFF inte hade någon målvakt i målet.

Semifinalen för förstalaget mot Landskrona BoIS blev inte lika jämn, trots att man även här hamnade i underläge. Men fyra raka mål vände på steken till 4-1, innan Landskrona till slut lyckades reducera till slutresultatet 4-2. Man möter i finalen Malmö FF.

A-laget hade en besvärlig kvartsfinal mot Stadslaget. Ett välriktat skott från Glenn Holgersson gav dock IFK ledningen, men Stadslaget lyckades vända till ledning 2-1. IFK gav inte upp och Glenn Holgersson kvitterade sedan, innan målvakten Kenneth Mattsson blev matchhjälte med sitt 3-2. Semifinalen skulle gå mot de gamla gubbarna i Old Star Team, under ledning av gamle IFK-tränaren Bosse Cronqvist och under assistans av Skånska Dagbladets Ole Törner. I laget spelade bland annat gamla IFK-spelarna Jörgen Persson (65 seriematcher och 35 mål), Anders Grimberg (62/22) och Georg Eterovic (134/16). Även Ulf Larsson (70/5) spelade för Old Star Team i gruppspelet, men en skada satte stopp för medverkan i slutspelet och matchen mot IFK.

Matchen mot Old Star Team var en match som IFK-spelarna verkligen verkade ta med en nypa salt. Efter att de gamla stjärnorna väl tagit ledningen, släppte man den aldrig och man kunde slutligen vinna med siffrorna 6-1. Anders Grimberg och Jonnie Fedel fanns bland målskyttarna i stjärnlaget och nu väntar final mot Lunds BK.

Pojkar B 15 år

Kvartsfinaler

IFK Malmö 1 – Håkanstorps BK 1 3-2
Mål: 1-2 Zoran Jovanovic, 2-2 Zoran Jovanovic, 3-2 Firat Sahan

Malmö FF 1 – IFK Malmö 2 4-3 efter sudden death (3-3 full tid)
Mål: 2-1 Ahmed Abed el Karim, 2-2 Haris Xhemajli, 2-3 Himan Shaker

Semifinal

IFK Malmö 1 – Landskrona BoIS 4-2
Mål: 1-1 Tobias Kristensson, 2-1 Zoran Jovanovic, 3-1 Richard Adamczyk, 4-1 Ahmed Abdul Rahim

IFK MALMÖ 1

Adnan Zukancic

Firat Sahan
Zoran Jovanovic
Nana Piesie
Ahmed Abdul Rahim
Tobias Kristensson
Richard Adamczyk
Fatos Qeriqi
Carlos Qurios

IFK MALMÖ 2

Abdul Semwanga – Nyende

Himan Shaker
Haris Xhemajli
Azeem Razwan
Nick Herzberg
Dennie Carlén
Ahmed Abed el Karim
Ali Isa

Herrar Seniorer

Kvartsfinal

IFK Malmö – Stadslaget 3-2
Mål: 1-0 Glenn Holgersson, 2-2 Glenn Holgersson, 3-2 Kenneth Mattsson

Semifinal

IFK Malmö – Old Star Team 1-6
Mål: 1-3 Glenn Holgersson

IFK MALMÖ

Kenneth Mattsson

Roger Nilsson
Marcus Nilsson
Jörgen Svensson
Anders Jemail
Johan Åkesson
Daniel Karjalainen
Glenn Holgersson