Årets första IFK-elva uttagen

IFK Malmö inleder på lördagen sitt matchande inför andra året i Superettan, då man styr bussen till Danmark för att möta det danska division 1-laget BK Frem.

– Träningarna har sett mycket bra ut, synd bara att Bobby Kosicki inte kan vara med (sjuk) på lördag. Det ska bli spännande att se hur laget står sig mot Frem, som ligger tvåa i danska division 1, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

IFK saknar en del spelare och man låter därför några av de som provtränat vara med från start. MFF-bekantingen Marcus Winqvist tar plats på mittfältet, medan Jens Nordström spelar som offensiv mittfältare. Nordström som för övrigt spelade i IFK förra säsongen och inför denna var på väg till Höllviken kan nu ändå hamna hos "di gule".

Jimmi Olsson och Martin Alm har fortfarande problem med sina ljumskar och kommer vara borta en längre tid, medan Johan Åkesson börjar träna igen efter helgen. Roger Nilsson är förhindra på grund av sitt arbete.

– Dessutom har Jonas Danielsson fått en smäll på foten och behöver vila. Dennis Nilsson är ännu inte redo för att spela match, men är ordentligt på gång.

Man väljer att byta ut sitt inkörda 4-3-3 spel från förra säsongen och går nu över till landslagets modell 4-3-1-2, även kallat diamanten.

– Du får kalla det vad du vill. Det kommer hur som helst att bli en tuff match. Baskim Sopi har sett mycket bra ut på träningarna och det ska bli intressant att se hur han fungerar ihop med Patrik Larsson.

På bänken finner man den förra IFK Malmö anfallaren Wissam Barjawi, som senaste spelade för Sofielund och målvakten Mattias Filipanics från Lunds BK:s juniorlag. Två spelare från juniorlaget finns med, Daniel "Kacke" Karjalainen och Bletri Kadriu.

IFK MALMÖ

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Baskim Sopi
Patrik Larsson
Glenn Holgersson

Marcus Winqvist
Eric Fischbein
Marcus Nilsson
Jens Nordström

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson

Avbytare

Bletri Kadriu
Daniel Karjalainen
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics (målvakt)