Tidigt mål fällde "di gule"

Det var ett tidigt mål som fällde "di gule" i årets första match på Stadions konstgräsplan för IFK. B93 vann med 1-0, sedan man gjort matchens enda mål redan i den andra matchminuten.

– Det var ett klart fall framåt jämfört med senast mot Halmstads BK. Stora ljusglimtar fanns i vårt försvarsspel, medan anfallsspelet såg värre ut. Det var lite tamt och vi vågar inte ta de sista passningarna, kommenterar Tommy Hansson assisterande tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com

IFK Malmö fick en mardrömsstart och det hann bara gå knappa två minuter av matchen innan B93 tog ledningen. Ett välriktat skott från 25 meter av Newros Dogan sitter säkert i krysset. IFK kommer in i matchen och spelet jämnas ut även om B93 verkar vara det mest taggade laget för dagen.

Spelet från IFK:s sida förbättrades ytterliggare i den andra halvleken och sista kvarten spelade man riktigt bra. Man hade dock stora svårigheter att skapa målchanser och några halvchanser var det enda man lyckades åstadkomma under hela matchen. Mittbacksparet Patrik Larsson och Fredrik Jönsson var dagens bästa IFK-spelare genom att hålla tätt i backlinjen efter det tidiga baklängesmålet.

– Vi hade mycket boll och gjorde ett bra jobb i dag. Anfallsspelet måste vi dock verkligen jobba med. Vi skapade 3-4 målchanser mot Halmstads BK, men deras fyrbackslinje är uppe på ett helt annat sätt än B93:s.

Nu väntar en individuell träningsvecka innan det den 27/2 är dags för match mot Höllvikens GIF.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: B93
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 0-1
Arena: Malmö Stadion, plan 4
Crowd: 200
Referee: Daniel Stålhammar, Landskrona
Goal: 0-1 (2) Newros Dogan
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Fredrik Jönsson
Awaympv: Newros Dogan
Hometeam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Fredrik Jönsson
Patrik Larsson
Marcus Winqvist

Jonas Danielsson
Eric Fischbein
Roger Nilsson
Jens Nordström

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson
Hometeam Sub: Bobby Kociski (Jörgen Svensson 60)
Marcus Nilsson (Roger Nilsson 60)
Johan Åkesson (Jens Nordström 70)
Andrei Moticaec (Anders Jemail 72)
Wissam Barjawi (Magnus Eriksson 80)
Mattias Filipanics (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –