Danskt motstånd för "di gule"

IFK Malmö begår efter två inledande förluster sin hemmapremiär i årets träningsmatchande när man tar emot B93, ett mittenlag i den danska motsvarigheten till Superettan.

– B93 har ett bra lag och senast vi möttes vann de en mycket jämn tillställning med 3-2. Det är en klubb som också har det rätt jobbigt ekonomiskt, men vi väntar oss en spännande match, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Det har sett mycket bra ut på träningarna i veckan och för tränarduon Patrik Johansson/Tommy Hansson börjar det se alltjämt positivt ut. Baskim Sopi och Glenn Holgersson får dock fortsätta vila.

– Glenn är fortfarande öm i sin fot och får under nästa vecka en välbehövlig rehabiliteringsvecka. Tre spelare är tillbaka och det är positivt att folk börjar bli friska. Vi ser också en viss förbättring med Martin Alms ljumskskada.

Bobby Kociski får sin chans till debut i "di gule", men liksom Marcus Nilsson och Mattias Filipanics får han börja på bänken. Patrik Johansson väljer nämligen att ta ut samma startelva som i matchen mot Halmstads BK.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Fredrik Jönsson
Patrik Larsson
Marcus Winqvist

Jonas Danielsson
Eric Fischbein
Roger Nilsson
Jens Nordström

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson

Avbytare

Andrei Moticaec
Bobby Kociski
Johan Åkesson
Marcus Nilsson
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics (målvakt)