P15 besegrade MFF

IFK Malmös P15 gjorde en rakt igenom stabil insats när man besegrade ärkerivalerna i Malmö FF med klara 3-0 i årets första träningsmatch.

– Vi gjorde en mycket bra match försvarsmässigt. Har tränat mycket försvarsspel och det slog fullt ut. Dessutom går målvakten Nezir Mehmeti från klarhet till klarhet, konstaterar IFK Malmös P15-tränare Christian Påhlsson.

"Di gule" visade direkt var skåpet skulle stå och efter att ha skapat en handfull chanser kom 1-0 efter 23 minuter. Enis Bakilja får en boll i djupled och rundar den gamla IFK-målvakten Victor Bergstrand.

2-0 som kom efter 64 minuter var ett riktigt konststycke. Paul Havn tar bollen på egen planhalva, dribblar förbi tre MFF:are, rundar målvakten och avslutar med att lägga in bollen i tom bur. 3-0 kom med åtta minuter kvar av matchen. Efter ett bra förarbete av hela mittfältet slår Paul Havn en avgörande passning snett inåt bakom till Zaidoon Latoof som fångar upp bollen och springande bredsidar in bollen vid ena stolpen.

Det var en stark insats av IFK och förutom tidigare nämnda målvakten Nezir Mehmeti hade man några killar som verkligen visade framfötterna. Ali Jasim och Nick Holk var bra i försvaret, medan Zaidoon Latoof klarade den defensiva rollen på mittfältet. På topp var Enis Bakilja ett ständigt orosmoment för MFF:s backlinje.

Nästa match för P15 väntar först söndagen den 10/3 mot BK Olympic.

IFK Malmö – Malmö FF 3-0 (1-0)
Mål: 1-0 (23) Enis Bakilja, 2-0 (64) Paul Havn, 3-0 (72) Zaidoon Latoof

IFK MALMÖ (4-3-3)

Nezir Mehmeti

Darjan Maletic
Sindri Jonsson
Ali Jasim
Nick Holk

Edgardo Menjivar
Paul Havn
Zaidoon Latoof

Blerim Mullci
Enis Bakilja
Mirjet Sfishta

Avbytare

Amir Dzanic
Hajriz Maloki
Twfiq Shams
Adam Musse (målvakt)