Det är bra stämning i IFK Malmö trots tre inledande förluster i årets träningsspel. Folk börjar bli friska och det är ordentligt med fart på träningarna. På onsdagen möter man Höllvikens GIF, ett lag som i fjol slutade i mitten av division 2 södra.

– Det känns skönt att det är match igen. Spelarna hade förra veckan en individuell träningsvecka, vilket fungerade mycket bra, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

På tre matcher i år har IFK Malmö endast lyckats producera två mål, vilka kom i premiärmatchen mot BK Frem. Tilläggas skall är att ett av målen har tillkommit på straff. Liksom i fjol har man haft svårt sista tredjedelen och att få den sista passningen att gå rätt.

– Det är viktigt att vi har ett bättre anfallsspel och skapar fler målchanser. Skapar vi bara chanser så kommer det förhoppningsvis att lossna även i målskyttet.

Glenn Holgersson kan fortfarande inte vara med på grund av sin ömma fot, men förhoppningsvis kan han vara med i nästa match. Anders Jemail har varit krasslig måndag-tisdag och är inte heller med.

– Kenneth Mattsson har fått en känning i knät, men trots att han är ett litet frågetecken räknar vi med att han ska kunna stå.

Baskim Sopi är tillbaka och bildar mittbackskonstellation med Fredrik Jönsson. Patrik Larsson flyttas upp på mittfältet och som offensiv mittfältare provar man med Eric Fischbein.

– Det kommer att bli spännande. Jag har inte fått några speciella direktiv, men antar att de behöver någon injektion för att få igång anfallsspelet, kommenterar Eric Fischbein.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Andrei Moticeac
Fredrik Jönsson
Baskim Sopi
Marcus Winqvist

Patrik Larsson
Jonas Danielsson
Marcus Nilsson
Eric Fischbein

Bobby Kociski
Magnus Eriksson

Avbytare

Jens Nordström
Johan Åkesson
Jörgen Svensson
Roger Nilsson
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics (målvakt)