Förlust i premiären för damerna

IFK Malmös damlag förlorade årets första match mot Blentarps IF, som vann med 1-0.

– Vi har gjort stora förändringar i spelet jämfört med de två senaste åren. Från att ha spelat markeringsspel har vi nu gått över till zonspel, kommenterar IFK Malmös damtränare Christian Påhlsson.

Blentarp tog kommandot i den första halvleken då IFK hade stora problem på så sätt att spelarna inte hittade varandra, vilket ledde till en hel del misstag. Efter en kvart tog också Blentarp ledningen.

Andra halvlek var mycket bättre från IFK:s sida och det mesta fungerade. Man skapade några heta chanser, men dock utan att ha kyla i avsluten.

– Vi har än så länge prioriterat försvarsspelet på träningarna, det är därför inte så konstigt att vi gick mållösa från matchen. Trots allt om man ser till hela matchen, vore nog ett oavgjort resultat mer rättvist. Vi saknade också 7-8 spelare p.g.a. sjukdom och att folk inte kunde vara lediga från sina arbeten.