Juniorerna bjöd på segern

IFK Malmös juniorer bjöd på segern i lördagens träningsmatch mot IFK Trelleborg. Efter att "di gule" haft ledningen med 2-1 i paus, vände Trelleborg matchen och vann med 3-2.

– I första halvlek spelade vi hyfsat, men i andra halvlek rasade allt. Vi hade ingen aggressivitet och var för långsamma i omställningarna från anfall till försvar, kommenterar IFK Malmös juniortränare Rachid Zaryouch.

IFK Malmö tog tidigt kommandot i matchen. Efter fem minuter tar man ledningen då Rashid Resk skjuter en hörna direkt i mål. Man skapade massor med chanser och en kvart senare ökar Arber Alijaj på till 2-0, med ett kanonskott från 20 meter rätt upp i nättaket. Tio minuter innan pausvilan får IFK Trelleborg en straff som man också sätter.

Andra halvlek ska man helst inte tala om ur IFK-synpunkt. Spelet rasade ihop totalt och efter att man släppt in två billiga mål fick IFK Trelleborg avgå med segern. Totalt hade Trelleborg fyra målchanser, vilket säger allt om denna match.

– Jag är glad över att det är en och en halv månad kvar till att serien börjar. Vi har mycket att träna på i försvarsspelet och då framförallt i våra omställningar. Anfallsspelet fungerar däremot mycket bra. Ibrahim Abou-Alpha gjorde sin första match som mittback och gjorde det mycket bra. Även inhopparen Pcurja Mansouri imponerade.

Ordinarie målvakten Andreas Engler-Ludviksson är skadad och istället stod U-lagets målvakt Syrar Al-Kuwaity. På söndag den 17/3 väntar Malmö Anadolu BI för IFK.

IFK Malmö – IFK Trelleborg 2-3 (2-1)
Mål:
1-0 (5) Rashid Resk, 2-0 (20) Arber Alijaj

IFK MALMÖ (4-4-2)

Syrar Al-Kuwaity

Lirim Osmani
Ibrahim Abou-Alpha
Andreas Mladenovic
Samphan Promsri-Målgren

Jonas Pantalidis
Rashid Resk
Arber Alijaj
Enis Turkovic

Mokhlos Almaliki
Hassan Fakhro

Avbytare

Anosh Seyedi
Mohammed Faour
Pcurja Mansouri