Första IFK-segern kom mot Ystad

En förlustsvit på sex raka träningsmatcher är nu bruten för "di gule". Man gjorde en rakt igenom stabil match mot Ystads IF som man besegrade med 3-1 på Bulltoftafältets gräsplan.

– Det var en rejäl match och vi bjöd inte på någonting. Vi spelade gediget och bra. Hade visserligen gått in för att hålla nollan, men det fanns inget att göra åt deras mål, kommenterar en nöjd Patrik Johansson, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

– IFK var klart bättre än vad vi var. De ägde mycket mer boll, skapade mer och var snabbare än oss. Det är de skillnaderna som ska finnas mellan ett Superettan-lag och ett division 2-lag som fanns i dag. Spelmässigt var det ett klart fall framåt för oss och vi är på rätt väg. Vi stod väl upp i 90 minuter och gav aldrig upp, säger Ystads IF:s tränare Allan Lundbladh.

IFK Malmö började lite knackigt med tog snart tag i taktpinnen och efter sju minuter har Bobby Kociski en kanonchans då han strax utanför straffområdet skjuter i insidan av stolpen. Bobby var verkligen het och efter 17 minuter kommer han fri och vinner en duell med YIF-målvakten Peter Gran, men bollen studsar fel. Tredje gången gillt blev det för Bobby när han 25 minuter in på matchen tar ner bollen i mitten av högra straffområdet och skjuter ett sträckt vristskott till 1-0.

Två minuter efter målet fick Ystad ett gyllene läge att direkt kvittera då man får en frispark strax utanför straffområdet. Ett alldeles för lamt skott innebär att bollen hamnar strax utanför IFK-målvakten Kenneth Mattssons högra stolpe. Glenn Holgerssons inlägg efter 29 minuter blir riktigt farligt för YIF-försvaret. Bollen landar hos Bobby Kociski som med en konstspark tvingar YIF-målvakten att tippa bollen över målet.

En knapp kvart i den andra halvleken dras Baskim Sopi ner i straffområdet, men Helsingborgsdomaren Håkan Jonasson väljer oförklarligt att fria. Istället kommer Ystads IF fram i ett mönsteranfall efter 62 minuter som efter att Andreas Lönnborn slagit in bollen betyder kvittering. IFK får blodad tand och sätter in stöten för att i alla fall få till ett segermål. Det lyckas också efter 67 minuter då Roger Nilsson först blir sparkad och sedan fälld innanför straffområdet. Straffen sätter sedan inhopparen Patrik Larsson säkert i mål.

Tre minuter senare har YIF en mycket bra möjlighet till kvittering, men Baskim Sopi räddar det för övrigt välplacerade skottet på mållinjen. Istället för YIF-kvittering ökar IFK på ledningen till 3-1 i den 73:e minuter efter en snabb spelvändning. Glenn Holgersson dribblar sig förbi några spelare, skickar bollen vidare till Bobby Kociski som efter att ha tagit sig förbi målvakten avslutar med att slå in sitt andra mål för dagen. Resten av matchen hände inget mer nämnvärt mer än att Fredrik Jönsson fick syna det röda kortet, efter att ha missat en glidtackling och träffat en YIF-spelare. Eftersom det var en träningsmatch fick Marcus Winqvist komma in istället.

– Vi hade några snabba omställningar från försvar till anfall som var mycket bra, särskilt den vid Bobbys 3-1. Tyckte vi rensade rejält i dag i försvaret och höll ganska tätt. Var lite tveksam inledning från vår sida, men sedan gick det bra och vi kontrollerade matchen från början till slut. Målsättningen i år blir att försöka vinna varje match, vi har den kvalitén som krävs för att slåss på den övre halvan, anser Patrik.

Det fanns många ljuspunkter i dagens IFK. Kenneth Mattsson gjorde sin solklart bästa match för året och agerade säkert. Jens Nordström hade en hel del fina löpningar på kanten.

– Jens har en otrolig fysik. Han är mycket snabb och är snabb på att accelerera i hastighet. Jörgen Svensson gjorde också ett fantastiskt jobb på mittfältet. För övrigt var det skönt att Bobby fick komma igång och göra mål. Han var vår bäste i dag.

Närmast för IFK väntar ett annat division 2-lag, Helsingborgs Södra på onsdag klockan 17:00.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-5-1
Awayteam: YSTADS IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 3-1
Arena: Bulltoftafältet
Crowd: 50
Referee: Håkan Jonasson, Helsingborg
Goal: 1-0 (25) Bobby Kociski, 1-1 (62) Andreas Lönnborn, 2-1 (67) Patrik Larsson (straff), 3-1(73) Bobby Kociski
Homewarning: Baskim Sopi, Fredrik Jönsson
Home sent of: Fredrik Jönsson
Homempv: Bobby Kociski
Awaympv: Andreas Lönnborn
Hometeam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Baskim Sopi
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Roger Nilsson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Eric Fischbein
Jens Nordström

Bobby Kociski
Hometeam Sub: Patrik Larsson (Jonas Danielsson 63)
Johan Åkesson (Roger Nilsson 73)
Magnus Eriksson (Bobby Kociski 73)
Mats Wejsfelt (Anders Jemail 73)
Marcus Winqvist (86)
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –