Fem spelare klara för IFK

IFK Malmö har gjort klart med hela fem nya spelare. Förutom den i Sydsvenska Dagbladet nämnda MFF-trion Fredrik Jönsson, Jens Nordström och Marcus Winqvist är nu även Helsingborgs IF:s Mats Wejsfeldt och Kirsebergs IF:s Wissam Barjawi klara.

– Alla papper är underskrivna, förutom när det gäller Wejsfeldt. Men vi räknar med att det ska lösa sig inom de närmaste dagarna, poängterar IFK Malmös ordförande Göran Åkerman till ifkmalmo.com.

Det blev tidigt klart att mittbacken Jonas Wirmola inte skulle spela kvar i IFK, när samtidigt Martin Alm blev ljumskskadad började man leta spelare och fastnade för MFF:s Fredrik Jönsson. Den 21-årige mittbacken var under förra säsongen utlånad till Superettanklubben Västerås SK. Han har imponerat under försäsongen och varit med i samtliga sju träningsmatcher, varav de sex senaste från start. I senaste träningsmatchen mot Ystads IF drog Fredrik på sig ett rött kort.

– Det är skönt att allt har löst sig och det ska bli intressant att spela i IFK. För övrigt håller jag på att söka arbete, säger Fredrik Jönsson.

Jens Nordström spelade som bekant i den gula tröjan även under fjolåret. Han imponerade dock inte tillräckligt på de styrande i IFK, samtidigt som man inte hade ekonomiska resurser att fortsätta låna honom från Malmö FF. Men Nordström kom tillbaka och efter att ha tränat några månader med laget bestämde man sig för att värva honom, sedan han visat upp ett helt annat spel än förra säsongen och de ekonomiska faktorerna ordnat upp sig.

Försvars- och mittfältsspelaren Marcus Winqvist är den tredje MFF-aren. Han gjorde tre allsvenska matcher i fjol, men i år fick han i plats i Tom Prahls allsvenska manskap.

Mats Wejsfeldt, som kan spela både ytter- och innerback fick leta länge och väl innan någon klubb bestämde sig för att värva honom. Han prövade först lyckan i IFK, men fick nobben sedan man inte haft råd att lösa honom. Ängelholm var efter honom och han var med i en träningsmatch, men sedan rann den övergången ut i sanden. Nu blev det trots allt IFK och Mats tycker det är skönt att det äntligen har löst sig.

– Efter allt krångel är det skönt att det äntligen blivit klart med en klubb. Jag tränade och spelade en gång med Ängelholm, men jag fick ett negativt besked att de inte ville ha mig och jag har faktiskt aldrig fått veta varför. Nu ska jag satsa allt på att ta en ordinarie plats i IFK, säger Mats Wejsfeldt.

Alla kontrakten är prestationsbaserade. Marcus Winqvist har ännu kontrakt med MFF och kommer att fortsätta få lön därifrån.

Den tidigare IFK-spelaren Wissam Barjawi som efter att ha spelat i Sofielunds IF och Kirsebergs IF är tillbaka i Malmökamraterna.

– Jag spelade i Sofielund, medan de samarbetade med IFK. Därför kan man säga att jag så gott som tillhört IFK, eller deras samarbetsklubbar hela tiden, påpekar Wissam Barjawi.

Dennis Nilsson har de två senaste åren haft stora skadeproblem och fått det svårt att platsa i laget, varför han nu utlånas till moderklubben Askeröds IF.

– Han känner själv att han inte räcker till i den hårda konkurrensen och därför väljer vi att låta honom lånas ut kostnadsfritt till Askeröd, säger Åkerman.

IFK Malmös trupp år 2002 är nu spikad och man stänger alltså dörren för ytterliggare värvningar. En på förhand försvagad trupp har spetsats till och frågan är nu om laget inte är starkare än det som tog en elfteplats i fjolårets upplaga av Superettan.

– Jag tycker att vår trupp är starkare än förra året och vi borde kunna hävda oss bättre, avslutar Åkerman.

Spelarfakta

Wissam Barjawi
Ålder: 23
Familj: Mamma, pappa, fem syskon
Yrke/utbildning: Fotbollsspelare
Längd: 180 cm
Vikt: 74 kg
Intressen: Bilar, fotboll
Fredrik Jönsson
Ålder: 21
Familj: Mamma, pappa, en bror och en syster
Yrke/utbildning: Gymnasieutbildning
Längd: 191 cm
Vikt: 89 kg
Fritidsintressen: Golf
Jens Nordström
Ålder: 25
Familj: Sambon Linda
Yrke/utbildning: Chaufför
Längd: 189 cm
Vikt: 78 kg
Fritidsintressen: Umgås med min sambo och mina vänner
Mats Wejsfeldt
Ålder: 21
Familj: Flickvän
Yrke/utbildning: Byggsnickare
Längd: 186 cm
Vikt: 78 kg
Fritidsintressen: Golf
Marcus Winqvist
Ålder: 21
Familj: Flickvännen Anna, mamma, pappa, bror
Yrke/utbildning: Gymnasieutbildning, söker jobb
Längd: 181 cm
Vikt: 76 kg
Fritidsintressen: Idrott i allmänhet, samt att vara med familj och vänner.