Juniorerna vann klart

IFK Malmös juniorer vann med 7-1 i söndagens träningsmatch mot Malmö Anadolu BI.

– Jag är mycket nöjd med lagets insats. Det börjar äntligen stämma i vårt försvarsspel, trots att det inte precis var det bästa laget vi mötte, kommenterar IFK Malmös juniortränare Rachid Zaryouch.

IFK Malmö tog hand om matchen från första stund. 1-0 efter fem minuter var efter mönsteranfall där Shaban Sadiku avslutade med att sätta bollen i nät. MABI kommer dock upp och kvitterar, men efter en kvart visar Shaban Sadiku återigen hos vem segern ska hamna. Efter att ha dribblat sig förbi tre MABI-spelare, fälls han innanför straffområdet och domaren blåser straff. Straffen tar Shaban själv säkert hand om.

Därefter lyckas inte MABI komma tillbaka och 5-1 i paus talar sitt tydliga språk, även om siffrorna kunde varit betydligt större. I andra halvlek bevakar mest IFK-spelarna matchen, men gör ändå två mål fram till slutresultat 7-1.

– Shaban som har varit borta två matcher är verkligen värd att berömma. Han visade att han är en man för startelvan. För att nämna något gjorde han mål på en frispark från 25 meter, något man inte ser så ofta i svensk fotboll.

Preliminärt kommer man att möta Kirsebergs IF den 27/3.

Malmö Anadolu BI – IFK Malmö 1-7 (1-5)
Mål:
Hassan Fakhro 4, Shaban Sadiku 3

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Lirim Osmani
Mohammed Faour
Andreas Mladenovic
Mattias Andersson

Jonas Pantalidis
Rashid Resk
Arber Alijaj
Shaban Sadiku

Hassan Fakhro
Nima Modyr

Avbytare

Mokhlos Almaliki (Rashid Resk 20)
Samphan Promsri-Målgren (Andreas Mladenovic 60)
Mario Vargas (Shaban Sadiku 75)