Första vinsten hägrar för "di gule"

Trots förluster i säsongens sex första träningsmatcher ser det bättre ut än på länge för "di gule". Senaste förlusten mot Farum (2-5) kom efter säsongens bästa spel. Nu är flera spelare tillbaka och det finns mycket som talar för att första vinsten kommer i söndagens träningsmatch mot Ystads IF.

– Det handlar för oss att fortsätta som mot Farum med samma aggressivitet på mittfältet, men samtidigt bli tätare bakåt och ännu giftigare framåt, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Det har varit en intensiv träningsvecka, fyra pass måndag till fredag och två pass under lördagen. Försvarsspelet har man främst jobbat med, men även lite i anfallsspelet.

– Vi har hela truppen skadefri förutom de sedan tidigare ljumskadade Martin Alm och Jimmi Olsson. Marcus Nilsson är dock borta p.g.a kurs.

Söndagens trupp består därmed av 18 man. I backlinjen är Anders Jemail och Glenn Holgersson tillbaka, vilket innebär att Mats Wejsfeldt och Marcus Winqvist får sätta sig på bänken.

– Det är viktigt att få igång dem igen. De har inte spelat så mycket p.g.a. arbeten och skador, särskilt då Glenn som inte varit med sedan premiärmatchen mot Frem.

Jens Nordström går in på Marcus Nilssons plats, medan Roger Nilsson ersätter Johan Åkesson längst ut till höger på mittfältet.

Vädret ställer till det för "di gule". Matchen var tänkt att spelas på Bulltoftafältets gräs, men in i det sista är det osäkert om det kommer bli där eller på Stadions konstgräsplan.

– SMHI har kalkylerat fel i helgen. De hade lovat fint väder och 10-15 grader, men det ser inte ut att bli mer än fem grader. Dessutom har det regnat i dag (läs lördag) och varit frost natten mot lördag, vilket innebär att det är mycket tveksamt om det blir Bulltoftafältet. Man tar beslut 10.30.

IFK MALMÖ (4-5-1)

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Baskim Sopi
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Roger Nilsson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Eric Fischbein
Jens Nordström

Bobby Kociski

Avbytare

Johan Åkesson
Magnus Eriksson
Marcus Winqvist
Mats Wejsfeldt
Patrik Larsson
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics (målvakt)