Ändringar i IFK

En hel del ändringar aviseras i IFK Malmös startelva när man på lördagen tar emot det hårdsatsande division 2-laget FC Trollhättan i Arlöv.

– Vi väljer att prova lite för att kunna hitta en startuppställning till premiären mot Östers IF. Det är så gott som klart på en hel del positioner, men jag vill experimentera lite ändå, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Tre starka inhoppare mot Helsingborgs Södra BIS får byta sin plats på avbytarbänken mot startelvan. Patrik Larsson får kliva åt sidan för Eric Fischbein, som gjorde ett ruskigt starkt inhopp sist och fick fart på anfallsspelet. Johan Åkesson ersätter sedan Jens Nordström. Magnus Eriksson kom in och nätade efter 25 sekunder, vilket ger honom en plats på topp istället för Bobby Kociski.

– Bobby har ont i ett knä och eftersom Eriksson gjorde ett bra inhopp så får han spela.

Det går framåt för de ljumskskadade spelarna Martin Alm och Jimmi Olsson. Båda är i träning, men ingen av dem kan ännu gå för fullt.

– Martin inväntar röntgen på ljumsken och vi får se hur det går där. Jimmi tränar efter sina förutsättningar och är på god väg tillbaka.

IFK MALMÖ (4-5-1)

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Mats Wejsfeldt
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Roger Nilsson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Eric Fischbein
Johan Åkesson

Magnus Eriksson

Avbytare

Bobby Kociski
Fredrik Jönsson
Jens Nordström
Marcus Nilsson
Marcus Winqvist
Patrik Larsson
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics (målvakt)