Oavgjort för IFK

I den andra träningsmatchen på kort tid spelade IFK oavgjort mot Helsingborgs Södra. Matchen slutade 1-1 efter det att IFK varit i underläge med 0-1 i paus.

På en minst sagt svårspelad plan tog IFK idag emot Helsingborgs Södra, planens beskaffenhet präglade till stor del matchen. Felstudsar skapade felpassningar och detta gav matchen en chansartad karaktär.

– Det var en bedrövlig tillställning. Regnet som kom i går påverkade planen ganska rejält. Men vi är i alla fall glada att vi trots allt fick spela på gräs, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Ett ganska blekt och oinspirerat IFK Malmö lät motståndarna ta tag i matchen. Helsingborgs Södra inledde piggt och vann de flesta duellerna. Snabba omställningar och långa passningar satte "di gules" försvar på prov gång efter gång.

I IFK:s försvar saknades Baskim Sopi. Baskim Sopi drabbades av lårkaka på gårdagens träning och märkte av det på matchdagen. Därför fanns han inte ens på avbytarbänken.

Helsingborgs övertag gav i den 25:e minuten utdelning. Efter en snabb omställning satte Solo Hammar 0-1 med ett välplacerat skott i det högra krysset. Den nyblivne gula målvakten Mattias Filipanics kan absolut inte lastas för målet.

Mot slutet av den första halvleken börjar IFK komma in i matchen, ett inlägg blir till en farlighet med hjälp av den byiga vinden.Helsingborgs målvakt missbedömer bollbanan men bollen seglar dock strax utanför.

Tränare Patrik Johansson manar på sina mannar : "- Det är för tyst, vi måste snacka mer !"

Detta hjälper dock inte initialt, "di gule" bjuder nämligen Helsingborg på nästa stora chans. Efter sjabbel i försvaret friställs en Helsingborg-spelare men han lyckas inte utnyttja tillfället, då skottet går strax utanför.

Halvlekens sista chans får IFK, Bobby Kociski tar emot en fin djupledspassning och får ett bra skottläge. Bobby får inte riktig träff på bollen och den hamnar utanför målramen.

I den andra halvleken är IFK Malmö mer anfallsvilligt men har svårt att skapa de riktigt farliga chanserna. IFK:s ökade bollinnehav tvingar Helsingborg djupare ner på sin egen planhalva men Helsingborgs kontringar är fortfarande farliga. En snabb omställning friställer den tidigare målskytten Solo Hammar men hans försök att bli tvåmålsskytt lyckas inte.

I den 64:e matchminuten byter Magnus Eriksson av Bobby Kociski. 25 sekunder senare har Magnus Eriksson slagit in kvitteringen till 1-1 och vi skriver in detta mål i historieboken under rubriken "Lyckade byten". Magnus står helt rätt placerad för att kunna fiska upp bollen efter lite trassel framför Helsingborgsmålet och kan säkert placera bollen i mål.

Ett par minuter senare byter IFK in Eric Fischbein, Fredrik Jönsson kliver av.

– Jag har varit sjuk i veckan och mådde dåligt måndag-tisdag. Anledningen till att jag gick ut var att jag blev yr i huvudet, säger IFK Malmös mittback Fredrik Jönsson.

IFK lyckas få bättre kontakt mellan lagdelarna mot slutet av matchen, men Helsingborgs kompakta försvar tillåter inte fler mål för "di gule. Matchen slutar 1-1.

– Vi fick bättre anfallsspel och längre anfall när Eric Fischbein kom in. Han är en viktig mittfältskugge för vårt anfallsspel, säger Patrik.

och fortsätter:

– Det är viktigt att vi fick göra ett mål och inte förlora. Vi måste få bättre kvalité i vårt passningsspel.

Närmast väntar nu FC Trollhättan lördagen den 23/3 på Kronetorpsvallen i Arlöv. FC Trollhättan bildades 2001 genom en sammanslagning av de tidigare division 2-klubbarna Trollhättans IF och Trollhättans FK.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-5-1
Awayteam: HELSINGBORGS SÖDRA BIS
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 1-1
Arena: Bulltoftafältet
Crowd: 50
Referee: Håkan Jonasson, Helsingborg
Goal: 0-1 (25) Solo Hammar, 1-1 (65) Magnus Eriksson
Homewarning: Patrik Larsson
Home sent of: –
Homempv: Mats Wejsfelt
Awaympv: Solo Hammar
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Anders Jemail
Mats Wejsfelt
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Roger Nilsson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Patrik Larsson
Jens Nordström

Bobby Kociski
Hometeam Sub: Johan Åkesson (Jens Nordström 60)
Marcus Nilsson (Jörgen Svensson 60)
Magnus Eriksson (Bobby Kociski 64)
Eric Fischbein (Fredrik Jönsson 68)
Marcus Winqvist
Wissam Barjawi
Martin Lundin (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –