Allsvenskt motstånd för "di gule"

IFK Malmö stöter på allsvenskt motstånd två gånger om under påskveckan. På skärtorsdagen beger man sig till Kalmar för match mot Kalmar FF, medan man på annandag påsk tar emot AIK.

– Det ska bli spännande att möta Kalmar. Vi gjorde några bra matcher mot dem i fjol och ska bli kul att se om vi kan stå pall mot dem även i år, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com

– En match i de långa förberedelserna inför serien. Det är vår näst sista träningsmatch och vi börjar hitta vår startelva. Allt fler alternativ faller bort, säger Kalmar FF:s tränare Conny Karlsson.

Även för IFK:s del börjar det alltmer klarna hur startelvan ska se ut i premiären mot Östers IF den 11 april. Under veckan har det lagts mest tid på att stabilisera försvarsspelet, eftersom det har bjudits på en hel del billiga mål under årets träningsmatcher.

Eftersom det är judisk högtid får inte Eric Fischbein spela och in i hans ställe går Patrik Larsson. Målvakten Kenneth Mattsson har fortfarande ont i ljumsken sedan matchen mot Trollhättan, men det är inte Mattias Filipanics som ersätter utan Martin Lundin.

– Vi har resonerat så att det är viktigt att få igång Martin. Han har inte spelat tidigare i år och vi tycker att han därför ska få en chans nu när Kenneth inte kan spela, anser Patrik Johansson.

Fredrik Jönssons utvisning från matchen mot Ystads IF har behandlats av Svenska Fotbollförbundets Tävlingsutskott (TU) och de har fattat beslut om avstängning 29/3-4/4. Han kan därmed vara med från första början i serien, vilket tidigare varit oklart.

Kalmar FF är skadefria och saknas gör endast Daniel Johansson som är sjuk. Man ställer upp med en intressant uppställning där Daniel Mobaeck och Lucas Nilsson bildar anfallspar. Nyförvärven Patrik Rosengren (Mjällby AIF) och Vesa Vasara (FC Jokerit) spelar från start, medan Anton Holmberg (Umeå FC) får börja på bänken.


KALMAR FF (4-4-2)

1. Petter Wastå

5. Krister Andersson
14. Patrik Rosengren
7. Dennis Nilsson
16. Jon Björklund

18. Vesa Vasara
8. Henrik Rydström
21. Lasse Johansson
11. Håkan Lindqvist

13. Daniel Mobaeck
10. Lucas Nilsson

Avbytare

19. Anton Holmberg
4. Christian Nilsson
9. Fredrik Gärdeman
2. Niklas Kaldner
22. Göran Bexell (målvakt)


IFK MALMÖ (4-5-1)

20. Martin Lundin

13. Anders Jemail
15. Mats Wejsfeldt
5. Baskim Sopi
17. Glenn Holgersson

7. Roger Nilsson
2. Jonas Danielsson
9. Jörgen Svensson
11. Patrik Larsson
14. Johan Åkesson

10. Magnus Eriksson

Avbytare

8. Bobby Kociski
4. Fredrik Jönsson
16. Jens Nordström
18. Marcus Nilsson
3. Marcus Winqvist
21. Wissam Barjawi
1. Mattias Filipanics (målvakt)