IFK Malmö gjorde en mindre bra match nÀr man mötte den allsvenska nykomlingen Kalmar FF som vann med 5-0 inför 657 entusiastiska Kalmar-fans pÄ Fredriksskans B-plan.

Veteranen John Petersen som i augusti har verkat 40 Är i klubben hade sin egen syn pÄ det hela och han kallade IFK:s insats för "Solsting i Kalmar".

– Det var bedrövligt pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt. Vi hade oerhörda problem i vĂ„rt försvarsspel och Kalmar skördade stora framgĂ„ngar. Orsaken till det hela kan vara att vi Ă€r prĂ€glade av dĂ„ligt sjĂ€lvförtroende efter vĂ„ra mindre lyckade insatser tidigare i Ă„r, poĂ€ngterar IFK Malmös trĂ€nare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Framförallt var vĂ„r första halvlek bra med spring i benen pĂ„ de flesta. Fick tvĂ„ mĂ„l tidigt i andra halvlek, vilket gjorde det avslaget. Jag har fem likvĂ€rdiga anfallare sĂ„ jag har angenĂ€ma problem att ta ut de tvĂ„ som ska bilda anfallspar, sĂ€ger Kalmar FF:s trĂ€nare Conny Karlsson.

Kalmar FF tog kommandot frÄn första början och ledningsmÄlet kom redan efter tvÄ minuter. MÄlet var resultatet av en snabb omstÀllning frÄn försvar till anfall, vilket var Kalmars vÀgvinnande koncept under hela matchen i kombination med inlÀgg frÄn kanterna. Till slut hamnar bollen hos Daniel Mobaeck som kommer fri och skjuter in bollen bakom Ärsdebuterande Martin Lundin i IFK-mÄlet. Fem minuter senare har Lucas Nilsson en nick strax utanför. 2-0 efter tjugo minuter av HÄkan Lindqvist var i princip en repris av det första, med den skillnaden att mÄlet denna gÄngen kom frÄn den andra kanten.

Hos IFK var saknaden av mittfÀltsstrategen Eric Fischbein stor, lÀngden och tyngden i anfallen saknades totalt. Matchens i princip enda IFK-chans stod Jörgen Svensson för. I en trÀngd situation innanför straffomrÄdet fÄr han till ett skott som gÄr rÀtt i hÀnderna pÄ den centralt placerade mÄlvakten Petter WastÄ, istÀllet för att skjuta ett skott till vÀnster eller höger. 3-0 nÄgra minuter var en exakt kopia av 1-0 förutom att mÄlskytten heter Lucas Nilsson.

TvÄ snabba mÄl av Kalmar i inledningen av den andra halvleken gör att matchen somnar av. 4-0 (48) Fredrik GÀrdeman slÄr in bollen efter en fullstÀndig försvarsmiss av IFK. Fyra IFK-spelare fanns innanför straffomrÄdet, mot tre för Kalmar. Slutresultatet 5-0 faststÀller Daniel Mobaeck i den 54:e minuten.

– Vi gör inte oss spelbara utan boll, förlorar dueller, kommer sent in i situationerna. Det Ă€r bara att jobba vidare för att komma ur den negativa trenden, anser Patrik.

Kalmar hade sedan nÄgra chanser, bl.a. ett skott i ribban, men förutom det var resten av matchen ganska avslagen. HÄkan Lindqvist var planens stora dominant och förutom ett mÄl stod han för flera farliga inlÀggssituationer. IFK fick i sista stund avstÄ Jens Nordström pÄ bÀnken, sedan han inte lyckats ordna ersÀttare till sitt arbete.

Annandag pÄsk vÀntar AIK för IFK, ett lag som har ordinarie trÀnaren Olle Nordin sjukskriven p.g.a. stress. Assisterande trÀnaren Peter Larsson leder laget fram till VM-uppehÄllet.

Hometeam: KALMAR FF
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-5-1
Scorehalf: 3-0
Scorefull: 5-0
Arena: Fredriksskans, B-plan
Crowd: 657
Referee: Stefan Johannesson, Stockholm
Goal: 1-0 (2) Daniel Mobaeck, 2-0 (20) HÄkan Lindqvist, 3-0 (42) Lucas Nilsson, 4-0 (48) Fredrik GÀrdeman, 5-0 (54) Daniel Mobaeck
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: HĂ„kan Lindqvist
Awaympv: Jonas Danielsson
Hometeam Squad: Petter WastÄ

Krister Andersson
Patrik Rosengren
Dennis Nilsson
Jon Björklund

Vesa Vasara
Henrik Rydström
Lasse Johansson
HĂ„kan Lindqvist

Daniel Mobaeck
Lucas Nilsson
Hometeam Sub: Anton Holmberg (Henrik Rydström 46)
Fredrik GĂ€rdeman (Lucas Nilsson 46)
Niklas Kaldner (HĂ„kan Lindqvist 63)
Christian Nilsson (Vesa Vasara 75)
Göran Bexell (mÄlvakt)
Awayteam Squad: Martin Lundin

Anders Jemail
Mats Wejsfeldt
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Roger Nilsson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Patrik Larsson
Johan Åkesson

Magnus Eriksson
Awayteam Sub: Bobby Kociski (Roger Nilsson 60)
Marcus Nilsson (Johan Åkesson 60)
Fredrik Jönsson (Mats Wejsfeldt 71)
Marcus Winqvist (Glenn Holgersson 71)
Wissam Barjawi (Magnus Eriksson 78)
Mattias Filipanics (mÄlvakt)