Förlust trots bra spel

IFK Malmös damer förlorade trots bra spel årets tredje träningsmatch mot Stehags IF som vann med 3-1.

Solen lyste över Stehag för de gula tjejerna tills det var ungefär fem minuter kvar av matchen och Stehag gör 2-1. Med ungefär 20 sekunder kvar blev det också 3-1, ett resultat som synnerligen inte var rättvist.

Tjejerna började matchen med att inta sina positioner, strida om varje boll och ge järnet. Den första halvleken var spelet mestadels på Stehags planhalva. Stehag tar genom en snabb kontring ledningen och vi kvitterar efter en fin hörna av Therese Lövqvist där Inger Larsson är på hugget och nickar in bollen till 1-1.

Detta resultat hade varit det mest rättvisa tyckte de flesta i Stehag denna dag, även icke IFK:are. Men bollen är rund och fort rullar den och inte alltid vår väg. Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tillfälle heter det, men det syntes att tjejerna är på gång. Nästa vecka går färden till Österlen, närmare bestämt till Kivik där laget ska hålla till på träningsläger fredag-söndag. På söndag väntar också match mot Kivik.

Där är det meningen att tränaren Christian Påhlssons pusselbitar angående laget ska falla på plats, sedan återstår det spelglädje, vilja och en massa kämparglöd från tjejerna som själv satt ett mål inför denna säsong. Vi ser fram emot en fin säsong och alla är givetvis välkomna att stötta våra tjejer som spelar sina matcher på Malmö Stadion plan 4.

Stehags IF – IFK Malmö 3-1 (1-1)
Mål: 1-1 Inger Larsson

IFK MALMÖ

Annika Påhlsson

Camilla Bergström
Karin Caesar
Susanne Carlsson
Marie Järlesäter
Sofia Jönsson
Patricia Kurbiel
Inger Larsson
Pia Lindström
Therese Lövqvist
Jenny Malmström
Pernilla Frösslund