IFK Malmö gjorde försÀsongens i sÀrklass bÀsta match efter att man visat upp ett mycket lovande spel. Man ledde i 80 minuter, men sedan förstörde en utvisning pÄ Jörgen Svensson allt och AIK kunde vinna med 2-1.

– Det kĂ€nns kasst att förlora, men jag mĂ„ste Ă€ndĂ„ vara mycket nöjd. Vi gjorde vĂ„r överlĂ€gset bĂ€sta match och det fanns i stort sett inget att klaga pĂ„. Hela laget tog för sig rejĂ€lt, poĂ€ngterar IFK Malmös trĂ€nare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Vi vann, vilket var mĂ„lsĂ€ttningen, men jag Ă€r trots det inte nöjd med vĂ„r insats. Första halvlek var riktigt dĂ„lig och andra var vĂ€l okey. Jag vill se bĂ€ttre insatser av samtliga spelare, sĂ€ger AIK-trĂ€naren Peter Larsson.

"Di gule" inledde mycket piggt mot det för dagen vitklÀdda AIK och förde matchen inledningsvis. Man tar ocksÄ ledningen i den fjÀrde minuten dÄ Roger Nilsson slÄr in bollen efter ett fint vÀggspel med Jörgen Svensson pÄ motstÄndarnas högerkant. AIK spelar dock upp sig nÄgot. Fasta situationer, d.v.s. hörnor och frisparkar var AIK:s styrka. Stefan Ishizaki skruvar en frispark i ribban efter en dryg kvart.

Efter 26 minuter slĂ„r IFK:s Bobby Kociski in bollen till Jörgen Svensson som fĂ„r bollen att dansa pĂ„ mĂ„llinjen innan den hamnar hos Magnus Eriksson, som inte heller lyckas fĂ„ in bollen. Bobby Kociski kommer fri tvĂ„ gĂ„nger inom loppet av nĂ„gra minuter, men fĂ„r inte till nĂ„gra riktiga skott. AIK:s Mats Rubarth och Martin Åslund brĂ€nner tvĂ„ vidöppna lĂ€gen innan paus, dĂ„ man skjuter högt respektive en halvmeter över. UngefĂ€r fyra chanser var hade lagen i den första halvleken.

Andra halvlek tar AIK över och IFK fÄr svÄrt att orka med, men man hÄller ÀndÄ hela tiden spelet uppe. AIK ligger hela tiden pÄ för en kvittering, men ett starkt IFK-försvar rensar. AnfallsmÀssigt Àr man hela tiden farliga

AIK:s Andreas Andersson skadade sig efter 65 minuter och tvingades utgÄ.

– Axeln gick ur led, men jag tror inte det Ă€r sĂ„ allvarligt. Jag Ă€r inte alls nöjd med min egen eller lagets insats idag. Men det ska sĂ€gas att underlaget var mycket svĂ„rbemĂ€strat och bollen studsade lite hit och dit. Att de inte fick utdelning pĂ„ Ă„ttans (reds. anm. Bobby Kociski) frilĂ€gen berodde pĂ„ underlaget, sĂ€ger Andreas och fortsĂ€tter.

– Jag tror att IFK kommer bli en frisk flĂ€kt i Superettan, de Ă€r inte sĂ„ dĂ„liga som de visat under försĂ€songen. Idag var de riktigt bra och hade det inte varit för utvisningen Ă€r jag tveksam om vi överhuvudtaget hade tagit poĂ€ng.

Jörgen Svensson fÄr en armbÄge av Benjamin Kibebe i den 83:e minuten som domaren inte ser. Jörgen ger tillbaka och domaren ser det, vilket sÄklart betyder rött kort. IFK tappar mycket i markeringarna och Patric "LÄngÄs" Andersson kvitterar efter en tillrasslad situation. NÄgra minuter före full tid gör AIK segermÄlet. IFK gÄr bort sig pÄ en lÄngboll frÄn Jimmy Tamandi och via Stefan Ishizaki fristÀlls LÄngÄs, som placerar bollen till vÀnster om IFK-mÄlvakten Kenneth Mattsson

– Utvisningen var mycket tveksam, men grov eftersom det blev rött kort direkt. Jag befarar det vĂ€rsta att Jörgen blir avstĂ€ngd i premiĂ€ren mot Öster. Det Ă€r i sĂ„dana fall ett stort avbrĂ€ck för oss. Han var riktigt het, anser Johansson.

IFK-offensiven var starkare Àn pÄ lÀnge. Snabba kontringar, rejÀlt med aggressivitet sista tredjedelen och starkt huvudspel. Bobby Kociski och Jörgen Svensson fungerade mycket bra som komplement pÄ mittfÀltet till ensamma anfallaren Magnus Eriksson.

– Bobby Ă€r egentligen central forward, men han visade att han gĂ„r att anvĂ€nda Ă€ven pĂ„ mittfĂ€ltet. Han passade faktiskt riktigt bra dĂ€r, sĂ€rskilt med tanke pĂ„ att vi kör med bara en anfallare.

– Lite lustigt att vi var sĂ„ offensiva idag. Mot sĂ€mre motstĂ„ndare har vi inte alls varit speciellt offensiva. Men i dag lossnade verkligen allt och det var ett skönt styrkebesked, sĂ€ger IFK Malmös mittfĂ€ltare Eric Fischbein.

I genrepet pÄ lördag vÀntar VÀxjö Norra IF.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-5-1
Awayteam: AIK
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 1-2
Arena: HĂ€sthagens IP
Crowd: 600
Referee: Martin Hansson, Holmsjö, Magnus Sjöblom, Landskrona, Peter Magnusson, Malmö
Goal: 1-0 (4) Roger Nilsson, 1-1 (84) Patric Andersson, 1-2 (87) Patric Andersson
Homewarning: Bobby Kociski, Glenn Holgersson, Roger Nilsson
Home sent of: Jörgen Svensson
Homempv: Jörgen Svensson
Awaympv: Patric Andersson
Hometeam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Mats Wejsfeldt
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Bobby Kociski
Jonas Danielsson
Eric Fischbein
Roger Nilsson
Jörgen Svensson

Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Jens Nordström (Bobby Kociski 87)
Marcus Nilsson (Magnus Eriksson 87)
Johan Åkesson (Roger Nilsson 90)
Marcus Winqvist
Patrik Larsson
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics (mÄlvakt)
Awayteam Squad: Daniel Andersson

Jimmy Tamandi
Benjamin Kibebe
Per Nilsson
Teddy Lucic

Stefan Ishizaki
Martin Åslund
Svante Samuelsson
Mats Rubarth

Andreas Andersson
Patric Andersson
Awayteam Sub: Daniel Hoch (Andreas Andersson 65)
Gabriel Petrovic
Luke Casserly
Vyacheslav Jevtushenko
Daniel Örlund (mĂ„lvakt)