Oerhört revanschsuget IFK mot AIK

Det är ett oerhört revanschsuget IFK Malmö som på annandag påsk får ta sig an det andra allsvenska laget på fem dagar. I skärtorsdagens match mot Kalmar FF blev det pinsamma 0-5 i baken. Nu väntar AIK.

– Vi kan betydligt bättre än så här och det ska vi visa mot AIK. Att möta ett allsvensk lag är egentligen det roligaste som finns. Det känns oerhört inspirerande, särskilt med tanke på att de tagit sig ner bara för att möta oss, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com

– Det är vårt genrep inför premiären på söndag mot IF Elfsborg. Vi är också övertygade om att IFK är bättre än vad de visade mot Kalmar så vi tror på en tuff match och kommer att gå för fullt, säger AIK-tränaren Peter Larsson.

Hos IFK Malmö är målvakten Kenneth Mattsson tillbaka efter sträckningen i ljumsken. På mittfältet aviserar man en hel del förändringar. Eric Fischbein är tillbaka, vilket innebär att Patrik Larsson får börja på bänken. Jörgen Svensson får spela som offensiv mittfältare, medan Bobby Kociski tar plats på högerkanten.

Jimmi Olsson som man trodde skulle vara borta länge är otroligt snabbt tillbaka. Även om han är fullt spelduglig tycker man dock att det är bäst att inte riskera något och låter honom därför vänta en vecka till. Fredrik Jönsson avtjänar sin avstängning från Ystad-matchen och är således inte heller med.

AIK har liksom IFK haft en del problem under försäsongen. Ordinarie tränaren Olle Nordin är sjukskriven p.g.a. stress fram till VM-uppehållet, men AIK-ledningen räknar inte med att han kommer tillbaka alls i år. En positiv sak är att man istället för att plocka in något känt namn utifrån (Sven-Göran Eriksson var på tapeten), gav man assisterande tränaren Peter Larsson förtroendet.

Man har också dragits med en del skador och sjukdomar. Andreas Alm är opererad i knäet och Karl Corneliusson har en muskelbristning som ännu inte har läkt. Daniel Tjernström är dessutom sjuk.

En bred trupp innebär att man trots detta kommer till spel med en stark uppställning i matchen mot IFK Malmö. Tidigare TFF-målvakten Daniel Andersson vaktar målet, f.d. MFF-aren Jimmy Tamandi finns i backlinjen liksom den (tillfälligt?) petade landslagsbacken Teddy Lucic. Andreas Andersson och Patric "Långås" Andersson bildar anfallspar.


IFK MALMÖ (4-5-1)

20. Kenneth Mattsson

13. Anders Jemail
15. Mats Wejsfeldt
5. Baskim Sopi
17. Glenn Holgersson

8. Bobby Kociski
2. Jonas Danielsson
6. Eric Fischbein
7. Roger Nilsson
9. Jörgen Svensson

10. Magnus Eriksson

Avbytare

16. Jens Nordström
14. Johan Åkesson
18. Marcus Nilsson
3. Marcus Winqvist
11. Patrik Larsson
21. Wissam Barjawi
1. Mattias Filipanics (målvakt)


AIK (4-4-2)

1. Daniel Andersson

2. Jimmy Tamandi
4. Benjamin Kiebe
5. Per Nilsson
6. Teddy Lucic

7. Stefan Ishizaki
8. Martin Åslund
9. Svante Samuelsson
23. Mats Rubarth

10. Andreas Andersson
17. Patric Andersson

Avbytare

9. Daniel Hoch
18. Gabriel Petrovic
20. Luke Casserly
19. Vyacheslav Jevtushenko
12. Daniel Örlund (målvakt)