Oavgjort för P16

IFK Malmös P16 stod för en mycket bra insats när man spelade oavgjort mot Anderslövs allsvenska juniorlag.

– Visserligen saknade de några, men det gjorde vi också. Tycker att vi förde stora delar av matchen. Det var bara i slutet av första och början av andra som vi spelade lite oorganiserat, kommenterar IFK Malmös P16-tränare Johnny Kristensson.

IFK Malmö förde matchen första halvtimmen, men skapade trots detta inte speciellt mycket. Man kom helt enkelt inte igenom Anderslövs starka backlinje. I ett ströanfall kommer Anderslöv igenom efter 10 minuter och med ett skott strax utanför straffområdet skjuter man in bollen i IFK-målvakten Adnan Zukancics vänstra kryss.

Spelet jämnades ut och det dröjde till sista halvtimmen innan IFK fick igång något organiserat spel igen. Under mellanperioden, i den 51:e minuten lyckades man trots allt komma igenom och kvittera. Carlos Quros slår ett inlägg på vänsterkanten till bortre stolpen där Dennie Carlén finns på plats och petar in bollen. Sista halvtimmen fördes av IFK och man skapade fyra-fem heta chanser.

– Vi gjorde en kanonbra insats med tanke på att vi fick använda oss av ett ovant spelsystem (3-5-2). Vi hade nämligen ont om mittfältare så vi fick flytta upp Tobias där.

På söndag är det match i distriktsmästerskapet mot Åkarps IF.

IFK Malmö – Anderslövs BoIK 1-1 (0-1)
Mål: 1-1 (51) Dennie Carlén

IFK MALMÖ (3-5-2)

Adnan Zukancic

Haris Xhemajli
Richard Adamczyk
Besnik Liazani

Dennie Carlén
Fatos Queriqi
Ahmed Abed el Karim
Tobias Kristensson
Nick Herzberg

Ahmed Abdul-Rahim
Azeem Razwan

Avbytare

Carlos Quros (Nick Herzberg 45)
Himan Shaker