B-lagsförlust mot Kirseberg

IFK Malmös reservlag spelade på fredagen mot Kirsebergs IF som genrepade inför seriestarten i division 3, Kirseberg vann fullt rättvist med 1-0.

– Vi gjorde en skaplig första halvlek, där det fungerade bra organisationsmässigt. I andra hade vi alldeles för dålig kvalité på passningsspelet. Anledningen till förlusten var nog att vi inte är riktigt samspelta än, det var vår första match med spelare blandat från A-laget och U-laget, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com

– Det var riktigt stabilt. Tycker att jag får ge en eloge till alla våra unga spelare som håller ihop bra mot IFK:s rutinerade mittfält. Vi borde ha dödat matchen tidigare, med tanke på alla våra frilägen. IFK hade bara något fåtal skott på mål, säger Kirsebergs IF:s tränare Tommy Johnsen.

Den var en ganska jämn match, men det var Kirseberg som stod för allt som skapades. IFK hade ingenting framåt och det var framförallt den sista tredjedelen som man hade oerhört svårt. Kirseberg utnyttjar ett misstag från Jimmi Olsson efter 38 minuter och en helt fri Henrik "Bagarn" Andersson har inga problem med att skjuta in bollen bakom en chanslös Mattias Filipanics i IFK-målet.

Andra halvlek hade Kirseberg ett visst övertag och man missade några frilägen. Niclas Öberg kommer fri på kanten efter 61 minuter men skjuter strax utanför. IFK drabbades av två utvisningar på Fredrik Jönsson (69) och Marcus Winqvist (76).

Fredrik drar ner en Kirsebergare i anfall, medan Marcus först får gult kort för en tröjdragning, men efter ett påhopp tar domaren också fram det röda. Eftersom det var en träningsmatch kom man efter utvisningarna överens om att man fick sätta in en ny spelare. Vid Fredrik Jönssons utvisning återkom Andrei Moticeac i spelet, medan Artan Batiki gick in efter Marcus Winqvists.

Kirsebergs IF – IFK Malmö 1-0 (1-0)

Arena: Kirsebergs IP
Mål: 1-0 (38) Henrik Andersson
Varningar: Jens Nordström (IFK)
Utvisningar: Fredrik Jönsson, Marcus Winqvist (IFK)
Matchens lirare: Jakob Bergstrand (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Mattias Filipanics

Andrei Moticeac
Fredrik Jönsson
Jakob Bergstrand
Marcus Winqvist

Jens Nordström
Patrik Larsson
Jimmi Olsson
Wissam Barjawi
Jörgen Svensson

Gergin Yilmaz

Avbytare

Blerti Kadriu (Patrik Larsson 46)
Björn Johansson (Andrei Moticeac 66)
Jonas Persson (Gergin Yilmaz 79)
Artan Batiki (80)