Seger i genrepet

IFK Malmös damlag vann genrepet över det nystartade division 5-laget IF Lödde. Efter en rejäl laginsats slutade matchen 3-1.

Matchen spelades på en väldigt ojämn gräsplan, med högt gräs. IFK Malmö tog kommandot och satte stor press på Lödde redan från första stund. Man hade många bra inlägg framför mål, men hade svårt att få till några riktiga avslut. I mitten av första halvleken lossnade det dock. Jenny Malmström slår ett fint inlägg från högerkanten fram till Pia Lindström som nickar in 1-0 vid främre stolpen.

Andra halvleken hade Lödde några bra anfall därav ett slutade med ett kvitteringsmål. Men nästan direkt efter avspark tar IFK på nytt ledningen genom Pia Lindström. Efter det såg försvaret och målvakten Sofia Svensson till att inte släppa fram Lödde. IFK fortsatte att pressa genom det ena anfallet efter det andra och Sofia Jönsson fick sätta pricken över i:et med 3-1.

Resultatet var väldigt bra, men man borde gjort några mål till. Det syntes att IFK har en helt annan spelglädje och laganda i år jämfört med i fjol. Malin Tufvesson gjorde sitt första inhopp och visade att det finns nya spelare på gång. Tränaren Christian Påhlsson manar på sitt lag och peppar fram dem till att bli ett vinnande sådant. Vem vet om det beror på den nya frisyrlooken?

IF Lödde – IFK Malmö 1-3 (0-1)
Mål: 0-1 Pia Lindström, 1-2 Pia Lindström, 1-3 Sofia Jönsson

IFK MALMÖ

Sofia Svensson

Camilla Bergström
Pernilla Frösslund
Susanne Carlsson
Veronica Ahlgren
Jenny Malmström
Therese Lövqvist
Karin Caesar
Pia Lindström
Marie Järlesäter
Sofia Jönsson

Avbytare

Ann Malmström
Malin Tufvesson

PS. Ett stort grattis från oss alla till Therese Lövqvist som på söndagen fyller 20 år DS.