IFK Malmös damlag vann genrepet över det nystartade division 5-laget IF Lödde. Efter en rejÀl laginsats slutade matchen 3-1.

Matchen spelades pÄ en vÀldigt ojÀmn grÀsplan, med högt grÀs. IFK Malmö tog kommandot och satte stor press pÄ Lödde redan frÄn första stund. Man hade mÄnga bra inlÀgg framför mÄl, men hade svÄrt att fÄ till nÄgra riktiga avslut. I mitten av första halvleken lossnade det dock. Jenny Malmström slÄr ett fint inlÀgg frÄn högerkanten fram till Pia Lindström som nickar in 1-0 vid frÀmre stolpen.

Andra halvleken hade Lödde nÄgra bra anfall dÀrav ett slutade med ett kvitteringsmÄl. Men nÀstan direkt efter avspark tar IFK pÄ nytt ledningen genom Pia Lindström. Efter det sÄg försvaret och mÄlvakten Sofia Svensson till att inte slÀppa fram Lödde. IFK fortsatte att pressa genom det ena anfallet efter det andra och Sofia Jönsson fick sÀtta pricken över i:et med 3-1.

Resultatet var vÀldigt bra, men man borde gjort nÄgra mÄl till. Det syntes att IFK har en helt annan spelglÀdje och laganda i Är jÀmfört med i fjol. Malin Tufvesson gjorde sitt första inhopp och visade att det finns nya spelare pÄ gÄng. TrÀnaren Christian PÄhlsson manar pÄ sitt lag och peppar fram dem till att bli ett vinnande sÄdant. Vem vet om det beror pÄ den nya frisyrlooken?

IF Lödde – IFK Malmö 1-3 (0-1)
MÄl: 0-1 Pia Lindström, 1-2 Pia Lindström, 1-3 Sofia Jönsson

IFK MALMÖ

Sofia Svensson

Camilla Bergström
Pernilla Frösslund
Susanne Carlsson
Veronica Ahlgren
Jenny Malmström
Therese Lövqvist
Karin Caesar
Pia Lindström
Marie JÀrlesÀter
Sofia Jönsson

Avbytare

Ann Malmström
Malin Tufvesson

PS. Ett stort grattis frÄn oss alla till Therese Lövqvist som pÄ söndagen fyller 20 Är DS.