Rapport från P10

Martin Hajdu, tränare för IFK Malmös P10 rapporterar från senaste matchen.

I vår sista träningsmatch inför seriestarten mötte vi Trelleborgs FF. Vi vann med hela 9-3, men i halvlek stod det 3-3.

Efter en väldigt bra inledning med tre ganska snabba mål från vår sida, började grabbarna slappna av och det blev snabbt 3-3. När det stod 3-0 började jag omplacera spelarna så att de fick spela på platser där de inte brukar spela, vilket kan ha varit orsaken till att vi tappade ledningen.

I andra halvlek tog vi över spelet mer och mer. Jag tycker hela laget spelade bra, men ibland blev det lite för mycket enmansshow, men det blir ju lätt på det viset när man leder med några mål. I slutet av matchen fick våran målvakt, Christoffer Hagsell slå straffen vi fick. Han slog den precis som man ska slå en straff, hårt och högt!

Spelarbedömningar

Christoffer Hagsell – skötte sig bra i målet, hade ett par fina räddningar. Han satte
igång spelet snabbt genom att få ut bollarna på kanterna, dessutom målskytt.

Delfin Dajaku – jag tappade räkningen på alla assist han hade under denna match. Skötte sig väldigt bra var han än spelade. Passade bollen och dribblande i rätt läge. Hade några bra skott på mål som tyvärr inte gick in. Ett mål blev det i alla fall.

Soner Senuyz – spelade på många platser idag. skötte sig bra på alla positioner. Tyckte att han spelade fram bollarna bra på kanterna och försökte bredda spelet. Det blev ett halvt mål. Soner och Linus sköt in bollen i öppet mål samtidigt vilket gjorde det omöjligt att se vem som gjorde det.

Dennis Zivkovic – spelade bra på sin vänsterposition, säkra brytningar stundtals. Sprang väldigt mycket och lyckades ibland med några djupledsbollar.

Erik Johansson – mittfältsmotorn. Jag tyckte Erik spelade väldigt bra. Han kämpade hela tiden och slog väldigt fina passningar till forwarden och lyckades skifta kant genom att slå fina krossbollar.

Linus Lundquist – ny spelare i vårat lag, som jag tycker sköter sig väldigt bra. Han skjuter, dribblar och passar väldigt bra. Linus och Emil hittar varandra väldigt bra. Det blev 2 1/2 mål för Linus denna match.

Emil Borg – sprang i sönder Trelleborgs försvar. Alltid spelfri, jobbade hela matchen och spelade strålande. Tyvärr blev det inga mål under denna match men jag vet att han kommer göra många mål för oss.

Josh Draycott – vet inte vad jag ska skriva om denna lilla engelskgrabb. Han var helt underbar med sin vänsterfot, tre mål blev det. Något som han har blivit mycket bättre på i år är att kämpa hela tiden och vara tuff i närkamperna. Han är bland lagets minsta spelare men är tuff som få. Fortsätt på det viset! Tyckte att han mot slutet av matchen var lite för sugen på att göra fler mål.

Tommy Karlsson – Stabil mittback som ingen kommer förbi. Väldigt säker i sina brytningar och kommer ibland med offensiva löpningar. Väldigt bra spelat! Ett mål blev det för Tommy.

Patrice Behrad – en spelare som man kan använda på alla positioner och jag vet att han kommer att skötta uppgiften väldigt bra. Spelade säkert på kanterna och fick fram några bollar till forwarden.

IFK Malmö – Trelleborgs FF 9-3 (3-3)
Mål: Josh Draycott 3, Linus Lundquist 2 1/2*, Christoffer Hagsell (straff), Delfin Dajaku, Tommy Karlsson, Soner Senuyz 1/2*

IFK MALMÖ (3-2-1)

Christoffer Hagsell

Delfin Dajaku
Soner Senuyz
Dennis Zivkovic

Erik Johansson
Linus Lundquist

Emil Borg

Avbytare

Josh Draycott
Tommy Karlsson
Patrice Behrad

* Linus och Soner gjorde ett mål tillsammans. Ingen kunde avgöra vem det var som gjorde målet så de fick dela på målet.

Nästa helg hade vi inga matcher, men nu kanske vi ska åka över till Danmark och spela mot ett danskt lag. Vi får se vad som händer under veckan! Mer information om denna match kommer kanske nästa vecka.

Text: Martin Hajdu