Lång resa för IFK i cupen

IFK Malmö får möta division 5-laget Krylbo IF i Svenska Cupens andra omgång. Det blev resultatet av den lottning som Svenska Fotbollförbundet genomförde på måndagen.

Krylbo IF slutade i fjol tvåa i division 5 södra Dalarna och målet är en topplats även i år. Järnvägsknuten ligger två-tre kilometer söder om Avesta i södra Dalarna, rakaste vägen ungefär 65 mil från Malmö.

Ifkmalmo.com ringde upp Krylbo IF:s ordförande Jan Johansson för att få lite kommentarer inför den största matchen för föreningen sedan storhetstiden på 80-talet. Man spelade då i division 3, nuvarande division 2 och mötte IK Brage, Forward, Degerfors m.fl.

– Jag minns att vi faktiskt spöade Brage ganska rejält. De var på marsch uppåt och det var fantastiskt att vår lilla förening kunde besegra ett Brage med Rolf Zetterlund i laget, säger Jan Johansson.

I första cupomgången besegrade Krylbo division 4-laget Tillberga med 2-1. Man hoppades kunna använda sin gräsplan då, men ett intensivt regnande satte stopp för de planerna och istället blev det spel på grus.

– Nu när du ringer är jag faktiskt ute och går på gräsplanen. Det krattas vilt för att den ska vara i ordning till matchen mot er den 25:e april. Gammalt gräs ska bort och ytan ska finslipas, nu när snön äntligen har smält bort. Vår serie börjar ju först första veckan i maj, men vi kan bara hoppas att den är spelduglig tidigare.

De senaste åtta åren har Krylbo varit med om att arrangera träningsläger för engelska klubbar, bl.a. division 1-laget Wolverhampton har varit där.